TAJÊ, Şengal’in özgürleştirilmesinin yıl dönümünü selamladı

Şengal’in özgürleştirilmesinin yıl dönümünü selamlayan TAJÊ, "Önder Apo’nun çağrısı üzerine kahraman savaşçılar imdadımıza yetişti. Binlerce Êzidînin hayatını kurtardılar" dedi.

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) Şengal’in özgürleştirilmesinin 8’inci yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

TAJÊ'nin mesajı şöyle:

“Çok ağır bedeller veren Derwêşlerin memleketi Şengal’den binlerce kez selam olsun özgürlüğün mimarı Önder Apo’ya. Önder Apo’nun çağrısı üzerine özgürlük savaşçıları yönünü Şengal’i DAİŞ karanlığından kurtarmak için Şengal’e verdi. Binlerce kez teşekkürler canlarını feda ederek bizi özgürleştiren Önder Apo’nun fedaileri HPG ve YJA Star gerillalarına.

TAJÊ olarak büyük kahramanlar Şehit Pîrdoxan, Canfeda, Zilan ve Berivanlar şahsında bir kez daha Şengal’in özgürleştirilmesinde büyük emek veren bu uğurda canlarını feda etmekten çekinmeyen Egîd Civyan, Dilşêr Herekol, Çeko Çetax, Nûjîn Amed, Hêlîn Helena ve Memoyan’ı saygıyla minnetle anıyoruz.

'ÖNDER APO'NUN ÇAĞRISIYLA SAVAŞÇILAR İMDADIMIZA YETİŞTİ'

Önder Apo’nun çağrısı üzerine Rojava’nın kahraman evlatları YPG ve YPJ savaşçıları imdadımıza yetişti. DAİŞ saldırıları esnasında DAİŞ’ten kaçan binlerce Êzidînin hayatını insani koridor açarak kurtardılar. Rojava halkı Êzidî halkına kucak açtı. YPG ve YPJ savaşçıları gerillalarla omuz omuza Şengal’in özgürleştirilmesinde tarihi bir rol oynadı. Polatcan ve Genco Hewlêrî gibi yüzlerce şehit, yarattıkları moral ve motivasyonla umutu büyüterek Şengal’de ölümün korkusunu yıktılar.

Êzidî halkının değerli evlatları ser verip sır vermeden intikam alma duygusuyla PKK gerilaları ve YPG-YPJ’li savaşçılarla omuz omuza mücadele ettiler. Şengal, Şehit Berxwedan ve Şehit Berivan’ın öncülüğüyle özgürleştirilerek zaferin bayrağı Şengal simalarında yükseltildi. Önder Apo’nun tarzı, direnişi zafere götürdü. Bu direniş hattı Egîd Civyan, Dilşêr Herekol, Çeko Çetax, Nûjîn Amed, Hêlîn Helena ve Memoyan’larla devam etti. Bugün şehitlerinin izinde mücadele eden tüm yoldaşlarımızın gününü kutluyoruz.

Demokratik ve özgür bir yaşam için demokratik ulus perspektifiyle Şengal’de toplumsal inşa çalışmalarını yürütürken şehit düşen Mam Zeki ve Mam Beşir’i bir kez daha saygıyla minnetle anıyoruz. Onlar son anına kadar öncülük rollerini oynadı. Mam Zeki Êzidi halkının ittifakının sembolüdür. Özgür Şengal onlara kutlu olsun.

Bir kez daha Şengal’in özgürleştirilmesinin 8’inci yılı Önder Apo’ya, şehitlerimize, PKK gerillaları, YPG ve YPJ savaşçıları ve tüm Êzidî toplumuna kutlu olsun.”