TAJÊ: Axin’in katili hemen cezalandırılmalı

TAJÊ, Güney Kürdistan hükümetine 6 yaşındaki Axin’in katilini bir an önce cezalandırılması çağrısında bulundu.

Ağustos ayı başında Zaxo’nun Çemişko kampında yaşayan Êzidî göçmen Faruk Mirza Xelef 6 yaşındaki kızı Axin ile beraber Duhoklu biri tarafından katledilmişti. Duhok Polis Müdürlüğü, katil yakalandıktan yaptığı açıklamada küçük Axin’in tacize uğradıktan sonra katledildiğini duyurmuştu.
Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ) yaptığı bir açıklamayla Güney Kürdistan hükümetine küçük Axin ve babasının katilinin bir an önce cezalandırılması çağrısında bulundu.
TAJÊ Üyesi Wetha Reşo tarafından yapılan açıklamada, “Bizler Şengal halkı olarak tarih boyunca 74 fermanla karşılaştık. Güney Kürdistan kamplarında kalan halkımız topraklarında uzakta oldukları için zulme uğruyor, fermanın içinde yaşıyorlar. Axin gibi 6 yaşındaki küçük bir kız nasıl taciz edilebilir. Bu yapılan DAIŞ’in eylemlerinden farksızdır. Bizler Şengalli Anneler olarak bu tarz suçlara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunu yapan katil bir an önce cezalandırılmalıdır” denildi.
Açıklamanın devamında Êzidî halkına geri dönüş çağrısı yapılarak, şunlar belirtildi: “Bu küçük kız çocuklarına yönelik gerçekleştirilen ilk taciz değil. Bu suç yüzlerce kezdir tekrarlanıyor. Halkımız bu zulümden, bu ihanetten bir an önce kurtulup Şengal’e geri dönmelidir.”