TAJÊ: HPG ve YJA Star sayesinde Êzîdxan ayaktadır

TAJÊ, Şengal’dan HPG/YJA Star gerillalarının geri çekilmesinin yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, “Yaşadığımız sürece HPG ve YJA Star güçlerini sahipleneceğiz. Özgürlük savaşçılarının kahramanlığı sayesinde bugün Êzîdxan ayakta ve direniyor” dedi.

Êzîdî Kadınlar Özgürlük Hareketi (TAJÊ), HPG ve YJA Star gerilla güçlerinin 1 Nisan 2018 yılında Şengal'den çekilmesinin 3'üncü yıl dönümü vesilesiyle bir açıklama yayınladı. 

Yapılan açıklamada, 3 Ağustos 2014'de  KDP ve Irak güçlerinin Şengal'i yüzüstü bırakmasından ötürü olası bir soykırımla karşı karşıya kaldığını hatırlattı. 

TAJÊ açıklamada, HPG, YJA Star, YPG ve YPJ güçlerinin DAÎŞ çetelerine karşı verdiği mücadeleyle Şengal’de olası bir soykırım girişimini durdurduğunu belirterek, “Şengal kahramanların yuvası haline geldi” dedi.

Direniş ve mücadeleyle geçen üç yıl içerisinde HPG ve YJA Star güçlerinin onlarca Şengal köyünü DAÎŞ çetelerinden temizlediği hatırlatılan açıklamada, bu direnişin sonucunda Şengal'in tümden DAÎŞ'den arındırıldığına vurgu yapıldı. 

Açıklamada, ''Kutsal toprakları savunmak için yüzlerce şehit verildi. Êzîdî genç kadınlar ve erkekler HPG ve YJA Star güçleriyle beraber savaşıp direndiler ve YBŞ, YJŞ güçlerini kurdular” denildi. 

TAJÊ açıklamanın devamında şunlara dikkat çekti:

''Biz Êzidîler ve özellikle Êzîdî kadınlar olarak, savaşan direniş  kahramanlıklarını asla unutmayacağız. Yaşadığımız sürece HPG ve YJA Star güçlerini sahipleneceğiz. Gücümüzü onların direnişine borçluyuz. Özgürlük savaşçılarının kahramanlığı sayesinde bugün Êzîdxan ayaktadır ve direniyor. Özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz.''