Tecavüzcü korucuya jet tahliye

Van’ın Gürpınar ilçesinde 16 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunan ve iki ay önce tutuklanan korucu Faik Dural tahliye edildi. Dural’ın genç kadın ile zorla imam nikahı kıyacağı öğrenildi.

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Öveçli (Repetik) Mahallesi’nde korucu Faik Dural, 23 Aralık 2021’de Hoşap Yatılı Bölge Okulunda okuyan 16 yaşındaki çocuğa cinsel saldırıda bulundu.

Korucu Faik Dural, çocuğun ailesinin şikayeti üzerine  “cinsel saldırı” suçlamasıyla gözaltına alındı. İfadesi alındıktan sonra mahkemeye çıkarılan Dural, “çocuğa yönelik cinsel istismar” suçundan tutuklandı.

EVLENME ŞARTIYLA MI SERBEST BIRAKILDI?

Dural’ın tutuklanmasının ardından yakınları, çocuğa ve ailesine baskı kurarak şikayetlerinden vazgeçmelerini istedi.

Aile, baskılar üzerine şikayetten vazgeçti.

Geçtiğimiz hafta apar topar mahkemeye çıkarılan korucu Dural, ailenin şikayetinden vazgeçtiği gerekçesiyle tahliye edildi.

Dural'ın, mahkemede cinsel saldırıda bulunduğu genç kadınla evlenme sözü verdiği ve bu şartla serbest bırakıldığı öğrenildi.

EVLENMEK İÇİN AİLEYE BASKI YAPIYOR

Tahliye olan Faik Dural’ın şimdi de cinsel saldırıda bulunduğu kız çocuğuyla evlenmek için aileye baskı yaptığı öğrenildi.

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Bozyiğit köyünde de Ziya Karakoç isimli korucu, kadınlara yönelik cinsel saldırılarından ötürü tutuklanmıştı.