TekoJIN 2’nci kongresini yaptı

Avrupa ülkelerinde örgütlü genç kadın hareketi TekoJIN, “Rüyaya cesaret etmek, özgürlüğe cesaret etmektir” şiarıyla 2’nci kongresini gerçekleştirdi.

TekoJIN, 2. Genç Kadın Kongresi'ni Almanya'nın Frankfurt kentindeki Goethe Üniversitesi'nde yaptı.

Avrupa'nın birçok ülkesinden gelen Kürt ve enternasyonalist kadınların kültürel kıyafetler giyerek katıldığı kongre salonu, şehit fotoğrafları, TekoJIN, JXK flamaları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleriyle dekore edildi. 

“Rüyaya cesaret etmek, özgürlüğe cesaret etmektir” şiarıyla gerçekleştirilen kongre, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Ardından TekoJIN ve TJK-E adına açılış konuşmaları yapıldı.

Kongrede genel olarak genç kadınların toplumdaki rol ve misyonu, öncü rolü, örgütlü gücün etkisi tartışıldı.

Kürt halkının yıllardır verdiği devrim mücadelesinde, demokratik konfederalizmin inşasında ve toplumsal ekolojik özgür bir dünya yaratımında özellikle genç kadınların rolü tartışmalarda dile getirildi.

Kongrede, “Genç kadınlar ancak örgütlendiği zaman faşist düşman karşısında durabilir, işgale karşı özgür Kürdistan'ı yaratabilir” denildi.

Konuşmalar ardından siyasal sürece ilişkin hazırlanan bir video izlendi ve siyasal süreç tartışıldı.

Daha sonra iki yıllık faaliyet raporu okundu ve genç kadınlar, faaliyet alanlarında yaşadıkları sorunları dile getirip çözüm ve alternatif önerilerini dile getirdi.

TekoJIN tüzüğü okundu, planlama yapıldı, TekoJIN’ın yeni koordinasyonu seçildi ve yeni örgütlü güç olarak genç kadınlar hazır olduklarını ifade etti.

Kapanış konuşmasında, “Bu kongremiz ile önümüzdeki sürece daha güçlü ve daha fedakar bir katılım sağlayacağımız açıktır. Ülkemizde yaşanan savaş ve ortaya çıkan muazzam gerilla direnişi bize Avrupa’da yaşayan genç kadınlar olarak izlenilmesi gerek çizgiyi ortaya koymaktadır” denildi.