TJA: 25 Kasım’da alanlarda olacağız

Tevgera Jinên Azad (TJA-Özgür Kadınlar Hareketi), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yayınladığı bir açıklamada, 25 Kasım’da alanlarda olacaklarını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan TJA, dünyanın her tarafından kadına yönelik saldırılara dikkat çekerek, Türkiye’de ve dünyada cinsiyetçi otoriter rejimler ile Daiş, Boko Haram, El Şabab gibi çetelerin kadın düşmanlığı nedeniyle binlerce kadının katledildiğini ve şiddete uğradığını belirtti.

AKP ve MHP koalisyonunun kendisini kadın ve demokrasi düşmanlığı üzerinden var ettiğini ifade eden TJA, bu iktidar boyunca “çocuklara yönelik taciz tecavüz, kadın katliamları, şiddet, baskı, gasp, milliyetçilik ve cinsiyetçiliğin arttığını” vurguladı.

Açıklamada, “Egemen erkek anlayışı derinleştiren iktidar, kendisine bağlı tüm kurum ve yapılarda, cinsiyetçi politikalarını artırmış örgütlü kadın mücadelesini hedef yapmıştır. Kendisini bağlı havuz medyası eliyle yalan, asılsız haberlerle TjA ve bir çok kadın meclisini, kadın kurumunu ,platformu terörize ve kriminalize etmeye çalışmıştır” diye belirtildi.

Kadını eve hapsetme ve cezasızlık politikası nedeniyle daha cinsiyetçi bir noktaya gelindiğine işaret eden TJA, “Dünyada gelişen kadına ve halklara yönelik faşizm karşısında Mirabel ve binlerce kadının çizdiği mücadele çizgisinin ardılları bugün Hevrin Xelef şahsında Rojava devrimiyle kadın özgürlük mücadelesini somutlaştırmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle noktalandı: “Yaşamın her alanında ,bütün yönetim mekanizmalarında binlerce yıldır olduğu gibi var olmaya devam edeceğiz. Örgütlü kadınla özgür bir yaşamı inşa edene dek mücadelemizden vazgeçmiyor mücadelemizi yükseltmenin kararlılığını taşıyoruz.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gün'ünde dünyadaki milyonlarca kadınla birlikte, her türlü şiddete karşı örgütlü mücadele ederek kadın kazanımlarımızı koruyarak, dayanışmayı, ortak mücadele ağını büyüterek ve bir kişi daha eksilmemek için 25 Kasımda alanlarda olacağız. Tüm kadınları şiddete, katliamlara, taciz, tecavüze, savaşa, ekonomik krize karşı mücadele ağının bir parçası olmaya ,örgütlenmeye mücadeleyi büyütmeye 25 Kasımda alanlara bekliyoruz.”