TJA: Üveyş Ana tarihe büyük anlam yükledi

Üveyş Öcalan'ı anan TJA, "Üveyş Ana tarihe ve zamana büyük bir anlam yüklemiştir" dedi.

TJA, Üveyş Öcalan'ı anarak, kadın özgürlük mücadelesine önemli bir miras bıraktığının altını çizdi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), 11 Nisan 1993 tarihinde kalp krizi sonucu yaşamını yitiren, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın annesi Üveyş Öcalan için bir mesaj yayımladı.

Mesajda, "Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın kadın özgürlük mücadelesinde Üveyş Ana'nın yaşamı önemli bir yer kaplamaktadır" denilerek, şunlar kaydedildi:

'KADIN KÖLELİĞİNE İTİRAZ ETTİ...'

"Mezopotamya'nın tanrıça kültüründe beslenen Üveyş Ana, köle kadın gerçeğine itiraz ederek, asi ve inatçı duruşuyla yaşamını mücadele içinde geçmiştir. Kadınlara hayırlı bir evlat bırakmanın gururunu yaşayan Üveyş Ana tarihe ve zamana büyük bir anlam yüklemiştir. Kadınlar olarak tarihe ve zamana hakkını vermek, faşizme, tecride, erkek egemen zihniyete karşı her alanda direnerek, zamana özgürlüğü bahşederek kazanabiliriz. Kadınların bin yılık köleliğe karşı isyanı bugün daha büyük devrimsel çıkışların, kadın mücadelesinin toplumsal mücadelede başat rol oynamasına yol açmaktadır. Kadın devrimi hiç olmadığı kadar tüm Ortadoğu kadınları için vazgeçilmez bir gerçeklik haline gelmiştir. Kadınların görkemli direnişlerinde tarihten süzülerek gelen bu kadın gerçeğini bir kere daha saygı ve minnetle anıyoruz."