TJA aktivisti: Rihalı kadınları yeni yaşamı inşaya çağırıyoruz

Rihalı TJA Aktivisti Fatime Silgir, tüm kadınları “Jin jiyan azadî ile özgürlüğe doğru’ sloganıyla başlattıkları 6 aylık kampanyaya katılmaya ve destek olmaya çağırdı.

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), “Jin, jiyan, azadî’ ile özgürlüğe doğru” şiarıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne kadar sürecek kampanyanın startını verdi. 15 Mart’ta Riha’da yapılan basın toplantısıyla duyurusu yapılan kampanyanın metninde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit, özel savaş politikaları, kadın kırımı, ekolojik talan ve anadil üzerindeki baskılar öne çıkan başlıklar oldu. Kadınlar, kampanya kapsamında köy köy, ilçe ilçe dolaşarak gezerek bir dizi eylem ve etkinlik düzenleyecek.

Kampanyaya ilişkin ANF’ye değerlendirmelerde bulunan Riha TJA Aktivisti Fatime Silgir, kampanya ile beraber amaçlarının daha fazla kadına ulaşmak olduğunu söyledi. Kadının toplumsal konumunu ve gücünü daha fazla ön plana çıkarmak istediklerini aktaran Silgir, siyasal ve sosyal mücadelede kadının rol ve misyonunu daha güçlü bir biçimde oynaması gerektiğine inandıklarını kaydetti.

“Kadının aile ve toplum yaşamında yalnız olmadığını söylüyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Silgir,  Dayanışma ve paylaşmayı çoğaltmak, günlük yaşantılarını kültürleri doğrultusunda yaşamalarına öncülük ve rehberlik etmek, mücadelenin öznesi olmalarını sağlamak, çürümüş ve yoz ilişkilere karşı bilinçlendirmek amacıyla kampanyayı başlattıklarını dile getirdi.

Kampanyada yer alan eylem ve etkinlik takvimine ilişkin bilgi veren Silgir, “Kampanyamız boyunca 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü’ne dönük kadınlar arası diyalog ve bilinçlendirme çalışmaları yapacağız. 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen Sara ve yol arkadaşlarını anarak mücadele ruhu ve pratiklerini kadınlarla buluşturacağız. Evlerde kadınlarla bir araya geleceğiz. 8 Mart’ı en kitlesel biçimde kutlayacağız, bu süre içinde her kesime dokunacağız. Yerel seçimlerde etkin rol oynayacağız. Newroz etkinliklerine en güçlü biçimde katılacağız” dedi.

Silgir son olarak kadınlara şu çağrıda bulundu: “Riha kadınları olarak bütün kadınları yeni yaşamı inşaya çağırıyoruz. Toplumun özgürlük, kadının özgürlüğüyle mümkTJAündür. Her türden şiddete karşı ortak mücadelemizi büyütelim. Kadınlar mücadele ile güzelleşir.”