TJA cinsel saldırı faili askerin serbest bırakılmasını protesto etti

Tevgera Jinên Azad (Özgür Kadın Hareketi-TJA), Nisêbîn’de 4 çocuğa cinsel saldırıda bulunan uzman çavuş Eyüp K.’nın serbest bırakılmasını protesto etti.

TJA, Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesinde 4 çocuğa cinsel saldırıda bulunan zman çavuş Eyüp K.’nin geçtiğimiz gün görülen duruşmada mahkeme tarafından serbest bırakılmasını protesto etti.

Kırsal mahalle Stîlîlê’de yapılan protesto eylemine Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Mêrdîn Milletvekili Beritan Güneş Altın, TJA aktivistlerinin yanı sıra Barış Anneleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Eylemde  “Tecavüzcü çeteler hesap verecek” açılırken bir konuşma yapan HDP Nisêbîn İlçe Eşbaşkanı Şindar Akıncı, Kürt kadınlarının sistematik olarak özel savaş politikalarına maruz kaldıklarını söyledi.

Şindar Akıncı,  “Kürt kadına yönelik işkence, şiddet ve tecavüz politikaları değişse de biz kadınların direnişi de gelişti. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla direnişi büyüteceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

 

HEDEP Milletvekili Beritan Güneş ise, devletin özel savaş politikalarını teşhir etmeye devam edeceklerini ve her türlü kirli politikaya karşı mücadele edeceklerini vurguladı.