TJA'dan Filistin halkıyla dayanışma mesajı  

TJA, İsrail askerlerinin Filistin halkına yönelik saldırılarını kınadı.

Tevgera Jinên Azad (TJA), 15 Mayıs'ta 70. yılına giren Nakba Günü nedeniyle, İsrail askerlerinin saldırısına ilişkin Filistin ile dayanışma mesajı yayımladı.

İsrail saldırılarının kınandığı mesajda, "Başta kadın yoldaşlarımız olmak üzere tüm Filistin halkına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

'AKP SEÇİM MALZEMESİ YAPIYOR'

AKP'nin, Filistin halkına yönelik saldırıları seçim malzemesi haline dönüştürdüğünün kaydedildiği mesajda, şöyle devam edildi: "Hükûmetin ilan ettiği 3 günlük yas sadece iç kamuoyuna dönüktür. Açığa çıkacak gerçek bir dayanışmanın önü perdelenmeye çalışılmaktadır. Türkiye hükûmeti tüm çağrılarımıza ve protestolarımıza rağmen İsrail ile ilişkilere en yüksek seviyede devam etmektedir. Yine buradan, Türkiye hükûmetinin, İsrail ile yürüttüğü ticari, siyasi ve askeri anlaşmalarını derhal sonlandırmaya çağırıyoruz."

'KUDÜS FİLİSTİN HALKINDAN KOPARILAMAZ'

Kudüs'ün Filistin halkından koparılamayacağının vurgulandığı mesajda, "Filistin halkının tarihsel hakları için yürüttüğü fedakâr mücadelesinin yanında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz. Başta Ortadoğu olmak üzere tüm kadınları ve halkları bu Siyonist saldırılara karsı Filistin halkının yanında mücadeleye çağırıyoruz" diye kaydedildi.