TJA'dan Gökkan'ın duruşması için kadınlara çağrı

TJA, rehin tutulan Ayşe Gökkan’ın 23 Haziran’da görülecek duruşmasına katılım çağrısında bulundu.

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), hakkında verilen tutuklama kararının ardından gözaltına alınarak, 28 Şubat’ta cezaevine konulan TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın 23 Haziran’da görülecek duruşmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Gökkan’ın 35 yıldır aralıksız olarak kadın mücadelesi verdiği belirtilerek, bu süre zarfında 8 kez "örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı, hakkında yaklaşık 200 soruşturma açıldığı ve onlarca kez gözaltına alındığı kaydedildi.

'İDDİANAME IRKÇI VE CİNSİYETÇİ'

Gökkan hakkında hazırlanan iddianamelerin hukuka aykırılığın yanı sıra ırkçı ve cinsiyetçi olduğunun ifade edildiği açıklamada, “Örgüt üyeliği suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasında Ayşe Gökkan'a, neden kadın mücadelesinde yer aldığının sorulması üzerine şu yanıtı verdiği belirtildi: ‘İlkokula gittiğimde Kürtçe konuştum diye öğretmen tırnaklarıma sopa ile vurdu ve ben bu acıyı asla unutmadım, unutmayacağım. Okula başladığım ilk günden beri Kürt ve kadın olduğum için işkence gördüm ve buna karşı mücadele ediyorum. Ben Kürdüüm, kadınım ve buradayım."

 KADINLARA ÇAĞRI: HEP BİRLİKTE HAYKIRALIM

Açıklamada, "Kürtçe savunma yapma talebinin reddi üzerine Gökkan Türkçe savunma yapmayacağını belirterek, savunma yapmayı reddetmiştir" diye belirtildi.
"Mücadeleyi cezaevinde de sürdüren Ayşe, son olarak İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilme kararına karşı Danıştay’a bu kararın iptali için başvuru yapmıştır" diyen TJA, şu çağrıyı yaptı: "Kürtçe savunma hakkı engellenen Ayşe’nin duruşması 23 Haziran 2021 tarihine ertelendi. Dünya kadınlarına bir çağrımız var: 23 Haziran 2021 tarihinde Ayşe’ye özgürlük talebimizi ve kadın mücadelesinin yargılanamayacağını hep birlikte haykıralım."