TJA: Her yerde mücadelemiz sürecek

TJA, Rosa Kadın Derneği’nin basılması ve kadınların gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Her yerde mücadeleye devam edecek, özgürlük mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Amed'de aralarında siyasetçilerin de bulunduğu çok sayıda kadının siyasi soykırım operasyonu ile gözaltına alınması ve Rosa Kadın Derneği’ne yapılan baskını protesto etmek amacıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yenişehir İlçe Örgütü binasında açıklama yaptı. Eyleme TJA aktivistleri, HDP Kadın Meclisi ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) üyeleri ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran katıldı.

'KADIN MÜCADELESİ İKTİDARI KORKUTTU'

HDP Amed Milletvekili Semra Güzel, iktidarın kadın mücadelesinden korktuğunu belirterek, “Bugün iktidar kadın kırımını gerçekleştirenleri serbest bırakırken, kadına yönelik şiddete karşı çıkanları hedef alıp gözaltına alıyor. İktidarın korktuğu kadınlar ve kadın mücadelesidir. Kadınlar birleştirici gücüyle alanlarda din dil ırk fark etmeksizin mücadele veriyor. Evet, sizler önceki senelerde de kadınları gözaltına aldınız, çıkan her kadın mücadelesine devam etti. Ne kadar saldırırsanız saldırın, antidemokratik uygulamalarınızı sonunu kadınlar getirecek. En büyük savunmamız örgütlülüğümüz diyerek alanlarda mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Sümeyye Kirici, AKP-MHP iktidarının kadın düşmanı politikalarıyla her yönüyle saldırdığını söyledi. Kürt kadın mücadelesi başta olmak üzere bütün kadın varlığına, siyasi kimliğine, iradesine ve yaşam alanlarına yönelik saldırılar olduğuna dikkati çeken Kirici, “Bu gözaltılarla yapılmak istenen, kadın iradesine ve mücadelesine kelepçe vurmaktır. Devletin erkek şiddetine karşı bir mücadelesini göremiyoruz. Ancak bu mücadeleyi veren kadınlara karşı hukuksuzluk açıkça ortadadır. Bağımsızlığını yitiren ve sopa olarak kullanılan yargıyla, kadınlar mücadeleden koparılmak ve sindirilmek istenmektedir” şeklinde konuştu.

'ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Kirici, şunları söyledi: “Hiçbir süreçte kadınlar olarak özgürlük mücadelemizden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Kadını dört duvar arasına sıkıştıran, siyasetten uzaklaştırmaya çalışan gerici politikalarınızla her zaman ve her yerde mücadele etmeye devam edeceğiz.”