TJA, sanal medyada Pervin Buldan’a yönelik saldırılara tepki gösterdi

Tevgera Jinên Azad (TJA), seçimlerin ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’a yönelik sanal medyada “linç boyutuna varan” saldırılara tepki göstererek bu “eril dile” karşı mücadele edeceklerini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan TJA, Kürt kadınlarının “Jin jiyan azadî”  felsefesiyle mücadelelerini sürdürdüklerini ifade ederek, binlerce bedel ödeyerek elde edilen kazanımların korunması ve büyütülmesinin kadınların sorumluluğu olduğunu vurguladı.

TJA, Kürt kadın hareketinin “Eşbaşkanlık” sistemi ile demokratik siyaset alanında kadınlara yeni bir yol açtığına dikkat çekerek, şunları belirtti:

“Seçim sonrası sosyal medya üzerinden neredeyse linç boyutuna varan saldırılarla karşılaştık. Bilinçli bir şekilde organize edilen bu saldırıların neye hizmet ettiğini ve amacını elbette ki biliyoruz. Büyük bir emek ve fedakârlıkla mücadele yürüten arkadaşlarımızın bu süreçten daha güçlü çıkmamız için eleştirileri ve önerileri olacaktır. Ancak bunun yöntemi sosyal medya üzerinden geliştirilen tahrip edici dil ve üslup olmamalıdır. Eleştiri ve özeleştiriyi kendi mekanizması içerisinde süreçleri yürütecek bir dil ve yaklaşım geliştirilmelidir. Bilinmelidir ki bilinçli ya da bilinçsizce yapılan saldırılar başta kadın özgürlük mücadelemize ve değerlerimize dönük yapılmaktadır. Bu yöntem bilinçsizce özel savaş politikalarına zemin olmakta ve ister istemez eleştiri mahiyetini aşarak demokratik siyaset alanında mücadele eden, emek veren kadınlara karşı saldırı ve teşhir etme haline dönüşmektedir.”

Açıklamada, “Zorlu koşullarda kadın hakları ve siyaset alanında yürüyen, öncülük eden ve emek veren mücadele arkadaşımız Pervin Buldan başta olmak üzere, mücadelede koşulsuz, amasız yürüyen kadınlara erkek aklı ve diliyle saldırılmasına izin vermeyeceğimizi, bu eril dil karşısında her zaman olduğu gibi bugün de güçlü bir şekilde mücadele edeceğimizi kararlılıkla ifade ediyoruz. Bu temelde tüm kadınları kadın özgürlük mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.