TJK-E: 22 Mayıs'ta Brüksel'de direnişi büyütelim

TJK-E, tecride karşı direnişi büyütmek için 22 Mayıs'ta Brüksel'e çağırdı. TJK-E, "Her daim ayakta olacağız" diyerek, tüm demokrat kesimlere sorumluluk hatırlatması yaptı.

TJK-E tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, İmralı tecridine karşı DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevleri ile ölüm oruçlarına dikkat çekildi.
"İnsani ve tarihi sorumlulukla başlatılan bu direniş, halkımıza dayatılan tüm faşist, baskı, imha, inkar politikalarına karşı devam ederken, kendine insanım, demokratım, yurtseverim diyen herkese çok büyük görevler de yüklemektedir" denilen açıklamada, "Tecride, faşizme karşı bedenlerini siper eden direnişçiler, bu direnişin her gün daha da büyütülmesi temelinde herkesi sorumluluklarını yerine getirmeye davet etmektedirler" diye kaydedildi.

'DİRENİŞ SONUÇ VERMEYE BAŞLADI'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Büyük açlık grevi ve ölüm orucu direnişi, çok önemli sonuçları yaratmıştır. Reber Apo ile avukatlarının 8 yıldan sonra ilk defa görüşmesi sağlanmış, Türk devletinin Kürt halkına karşı devreye koyduğu ‘çökertme projesi’ bu boyutuyla boşa çıkarılmıştır. Özellikle analarımızın başlattığı demokratik direniş eylemleri faşist zihniyetin bu temelde geri adım atmasını sağlamıştır. Zindanlardaki evlatlarının amaçlarını sahiplenen analarımız, meydanlarda, alanlarda direnerek, her türlü vahşi saldırı karşısında geri adım atmayarak, kadın özgürlük ve demokrasi mücadelemizde tarihi bir dönemi başlatmışlardır. 

'TECRİT SÜRÜYOR, DİRENENLERE SALDIRILIYOR'

Büyük açlık grevi ve ölüm orucu direnişi çok kritik bir aşamada bulunmaktadır. AKP-MHP iktidarı bu direnişin yarattığı baskıyı hafifletmek için bazı adımlar atıyor gibi görünse de, yine Adalet Bakanı ‘Görüşme yasağı kaldırıldı’ dese de, Reber Apo’yla avukat ve aile görüşmelerinin, tüm yasal hakların hayata geçirilmesine dönük pratikleşen bir durum söz konusu değildir. Tecrit hâlâ devam etmektedir. Sadece devam etmekle kalınmamakta, zindanlarda direnişçilere insanlık dışı şiddet uygulanmakta ve saldırılar yapılmaktadır. Reber Apo’ya dönük tecridi her boyutta parçalamak için Kürdistanlı kadınlar ve Kürt halkı olarak her daim ayakta olacağız. 

'DİRENİŞİ SAHİPLENMEYİ BÜYÜTMELİYİZ'

Büyük direnişe sahip çıkmak, analarımızın direniş çağrısına cevap olmak için Avrupa’da gerçekleşen tüm eylemlerde Kürt kadınları öncülük etmistir. Ancak bugün bu katılımı daha da büyütmek bu sürecin en temel görevi olmaktadır."

BRÜKSEL YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI

TJK-E, Brüksel'deki yürüyüş ve mitinge de katılım çağrısı yaparak, şunları belirtti:
"Bu temelde 22 Mayıs 2019 tarihinde Brüksel’de gerçekleştirilecek olan merkezi yürüyüş ve mitinge başta Kürdistanlı kadınlar ve dostlarımız olmak üzere, tüm halkımızı görkemli bir şekilde güçlü katılmaya çağırıyoruz. 
Herkes direnen analarımızın sembolü olan beyaz tülbentleriyle bu eyleme katılmalı, direnişçilerin sesi olmalıdır.
Gün direnişi büyüterek tecridi kırma, faşizmi yerle bir etme günüdür. Faşizmin tüm kirli politikalarını parçalamak için 22 Mayıs’ta Brüksel’de direnişçilerimizin sesini dünyaya duyuralım."