TJK-E 25 Kasım eylemlerini selamladı

TJK-E, kadınların 25 Kasım eylemlerini selamlayarak, "Daha güçlü bir değişim ve dönüşümün öncüsü olacağız" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kürt Özgürlük Hareketi, savaşan, örgütlenen ve  öncülük eden kadınların yaşamda  güzelleşeceğini bize öğretmiştir" denildi.

'REBER APO ÖNCELİĞİ KADIN MÜCADELESİNE VERDİ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Rêber Apo tüm öğretilerinde toplumun kurtuluşunun ancak kadınların özgürleşmesi ile sağlanabileceğini işaret ederek kadın mücadelesine öncelikli önemin verilmesi gerekliliğini belirtmiştir. 'Jin Jiyan Azadi' felsefesi bugün birçok kadın örgütleri tarafından kabul görerek evrensel bir düzey yakalamıştır. Sloganın ötesine geçerek kadın kırımlarının politik olduğunu ve asıl mücadelenin iktidar erklerine karşı yapılması gerektiğini gözler önüne sermiştir.

Önder Apo' nun felsefesi ile bugün daha da büyüyen Kürt Kadın Hareketi bu mirasa sahip çıkmış ve önderliğini tecrit altında bırakan faşist TC ve işbirlikçilerini karşı yeni bir hamle başlatmıştır. 'Jin Jiyan Azadî ile Kadın Devrimine Yürüyoruz' ve 'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa siyasal çözüm' hamleleri birçok ülkede bir çok akademisyen, profesör ve siyasetçi  tarafından deklare edilmiştir.

'KADINLAR RÊBER APO'NUN ÖZGÜRLÜĞÜ BİZİM ÖZGÜRLÜĞÜMÜZDÜR MESAJINI VERDİ'

 Her 25 Kasım tüm dünyada olduğu gibi dört parça Kurdistan ve Avrupa'da da Kürt kadınları kendine özgün renkleri, pankartları, sloganları ve zılgıtlarıyla meydanları doldurdular. Hamlenin sloganlarının ön planda olduğu bugün de tüm kadınlar 'Rêber Apo'nun özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür' mesajını verdiler.

Biz TJK-E li kadınlar, eskisinden daha güçlü bir değişim ve dönüşümün öncüsü olacağımızı belirtiyoruz."