TJK-E: 4 Nisan hepimizin doğuş günüdür!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlayan TJK-E, "Her günümüzü 'Özgürlük Zamanı' hamlesi kapsamında 4 Nisan ruhuyla yeniden doğuş günü yapacağız" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kürdistan halkı ve kadınları olarak, tüm halklar ve tüm emekçilerle birlikte, 2021 mücadele yılını büyük direniş kararlılığıyla karşıladık. Kapitalist sistem güçlerinin derinleştirmek istedikleri 3. dünya savaşı karşısında; varlığımızı, düşüncelerimizi, toprağımızı, emeğimizi, kültürümüzü, kısaca maddi ve manevi tüm değerlerimizi koruma temelinde tarihi direnişlere tanıklık ettik, etmeye devam ediyoruz" denildi.

"Geride bıraktığımız mücadele yıllarında büyük kazanımları fedai ruh ve duruşla bizlere kazandıran şehitlerimiz, 2021 yılının karakterini de belirlediler" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Kapitalist sistemin ister liberal, ister faşist olsun tüm yapılarıyla mücadeleyi yükseltmek bu dönemin özgür kadın, özgür halk ve özgür toplum duruşu olmaktadır" diye kaydedildi.

'BİZİM İÇİN KÜLTÜR VE UYGARLIĞIN DOĞUŞU'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Bu duruş; yeni, demokratik, eşit, özgür toplumsallaşma mücadelemizin adı olmaktadır. Bu duruş, tarihin kaybedenleri olarak bilinen kadınların, komünal toplumların, Rêber Abdullah Öcalan’ın 4 Nisan doğuşuyla yeniden can bulmasının ifadesi olmaktadır.
Büyük özgürlük Önderimiz Rêber Abdullah Öcalan’ın 73. doğuş günü olan 4 Nisan’ı, bu duruş ve direniş kararlılığımızla karşılıyoruz. 4 Nisan sadece Rêber APO’nun fiziki doğuşu değildir. Biz Kürdistanlı kadınlar 4 Nisan doğuşunu hepimizin, insanlığın, halkların, tüm özgürlük değerlerinin Kürdistan topraklarında yeniden doğuşu, varoluşu, yeniden can bulması olarak kabul ediyoruz. Rêber APO’nun doğuşunu hakikatin, adaletin yeniden doğuşu olarak kabul ediyoruz. 4 Nisan doğuşunu; insanın anası kabul ettiği doğadan kopmadan yarattığı ve kadının aklına-duygusuna-vicdanına dayalı büyük kültür ve uygarlığın doğuşu olarak kabul ediyoruz.
Bu temelde; Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü toplumun doğuş günü olan 4 Nisan; başta Rêber APO olmak üzere, tüm insanlığa, halkımıza ve kadınlara kutlu olsun diyoruz. Rêber APO’yu dünyaya getiren, mücadeleci, ahlaklı, emekçi ve onurlu yaşam sahibi ve öncü olmasında Önderliğimizin ilk öğretmeni olan Üveyş Ana’yı da sevgiyle, minnetle, saygıyla anıyoruz.

'FAŞİZMİ AŞMA GÜNÜNE ÇEVİRELİM'

Rêber APO, yaşamı boyunca 4 Nisan doğuş gününe kazandırdığı büyük anlam ve değerlerle, bizlere hakikat savaşını nasıl yürütmemiz gerektiğini öğretmiştir. Öğretmeye de devam etmektedir. Fiziki doğuşların, özgür bir yaşamın, toplumun ve kişiliğin yaratılmasıyla anlamlı ve değerli olabileceğini öğretmiştir. İktidarcı-sömürgeci-devletçi sisteme teslim olan, bu kirli sistem yaşamına koşan, erkek egemenlikçi sistem ölçülerinden kopmayan, köleliği zihniyet ve vicdanında bitirmeyenlerin fiziki doğuşlarının hakikat-anlam ve değer yüklü olmayacağını öğretmiştir. Asıl büyük doğuşların, zihniyet-vicdan ve kişiliklerimizden tüm topluma kadar; köleliğe karşı özgürlüğün, sömürüye karşı demokrasinin, iktidarcılığa karşı eşitliğin yaratılmasıyla yaratılabileceğini öğretmiştir.
4 Nisan; iktidarcılığı, faşizmi, her türlü sömürüyü, erkek egemenlikçi sistemi aşma günü olmaktadır. Kendini bu temelde yeniden inşa eden, doğuşunu gerçekleştiren insanın, kadının, halkın, kısaca insanlığın doğum günüdür. Bu temelde 4 Nisan, tüm insanlığa kutlu olsun diyoruz.

Rêber APO, 73. doğuş gününü, faşist AKP-MHP rejiminin ve onları destekleyen Batılı devletlerin ortaklığıyla uyguladığı ağır tecrit altında karşılamaktadır. Bu insanlık dışı, ağır tecrit ve baskı politikalarına karşı ise tarihi, büyük direniş ve mücadele yürütmektedir. Faşizme karşı asla boyun eğmemiş, özgürlük duruşunu tüm insanlık için hep yükseltmiştir. Bu sistemle büyük savaşını, ‘seni ve politikalarını kabul etmiyorum’ diyerek sürdürmüştür. İmralı’dan yükselen direniş ateşi, Rojava’dan Şengal’e, zindanlardan dağlara kadar yayılmıştır ve bir kez daha kanıtlanmıştır ki; faşizme, sömürüye karşı sergilenen her direniş bir doğuştur, 4 Nisan doğuşudur.

Bizler de; Kürt kadınları başta olmak üzere, tüm kadınlar, emekçiler ve halklar olarak Rêber APO’yla birlikte faşizme, bu sisteme karşı mücadelemizi yükseltme sözümüzü yineliyoruz. Bu sözümüzü; 4 Nisan doğuş gününü dağlarda, zindanlarda direnerek karşılayan, kutlayan halkımızın yiğit evlatlarına da veriyoruz. Soykırım saldırıları karşısında Rêber APO ile birlikte, her günümüzü 'Özgürlük Zamanı' hamlesi kapsamında 4 Nisan ruhuyla yeniden doğuş günü yapacağız.
4 Nisan’ı, Gare ruhuyla, 8 Mart ve Newroz coşkusuyla karşılıyoruz. AKP-MHP rejiminin ve onların destekleyicisi olan güçlerin uyguladığı soykırım siyasetini paramparça kararlılığımızla, Rêber APO’yu fiziki özgürlüğünü sağlama sorumluluğumuzu başarmamız gerektiğinin bilicindeyiz. Direnenler olarak faşizmi kesin yenilgiye götürmeliyiz.
Bu temelde başta Kürdistanlı kadınlar olmak üzere herkesi; 4 Nisan’ı ‘Rêber APO’nun, kadınların, halkların özgürlüğünü sağlama zamanı’ hamlesi ruhuyla karşılamaya ve özgürlük ve demokrasi mücadelemizi yükselterek kutlamaya çağırıyoruz.
Bir kez daha; Rêber APO’nun 73. doğuş günü Rêber APO’ya, yine kutsal ve direngen analarımız başta olmak üzere tüm kadınlara, Kürt halkına ve direnen halklarımıza kutlu olsun, diyoruz."