TJK-E’den 2 Kasım açıklaması: Alanlarda olacağız

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), 1 Kasım Dünya Kobanê ile Dayanışma Günü’nün beşinci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 2 Kasım’da alanlara çıkmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan TJK-E, “Bundan 5 yıl önce DAİŞ maskesiyle insanlığın tüm değerleri koyu bir karanlığa hapsedilmek istendi” dedi.

Açıklamada, “Ağustos 2014'te Şengal, ardından Eylül 2014'te Kobanê'de güzelliği, cesareti, iyiliği ve doğruluğu kuşanan Kürt kadınları bu karanlık örtüyü en ağır bedelleri ödeyerek kaldırmayı bildiler. Bu mücadele, insanlığın vicdanında karşılıksız kalmadı. Rojava'daki demokratik devrim tüm dünyaya ışık oldu, umut oldu; yüzlerce enternasyonalist yüzünü bu topraklara dönerek Arin Mirkan'ların yoldaşı-ardılı oldu. 1 Kasım Dünya Kobanê günü işte böyle bir buluşmanın tarihiydi. Tarihin en cinsiyetçi, en karanlık, en faşist, en gerici saldırısına karşı belki de ilk kez tüm dünya küresel çapta bir direniş cephesi oluşturdu” ifadeleri kullanıldı.

DÜNYA KADINLARI ROJAVA'NIN İZİNİ SÜRÜYOR

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Bugün yine aynı karanlık güçler, bu eşsiz direnişin ortaya çıkardığı kazanımları, özellikle de Kadın Özgürlük Devriminin yarattığı umudu boğmak, tümden tasfiye etmek için bir kez daha iş başında. Bu kez saldırı daha kapsamlı, tehdit daha boyutlu. Ancak 9 Ekim'den bu yana Serekaniyê'de ve diğer tüm özgürlük mevzilerinde görüldüğü gibi direniş de bir o kadar amansız, soluksuz sürüyor. Ve bugün Kobanê sürecini de aşan bir biçimde dünyanın dört bir yanında halklar, kadınlar, aydınlar, siyasetçiler, sosyalist hareketler, feministler, anarşistler, ekolojistler Rojava devrimine sahip çıkıyor, onur direnişine omuz veriyor. Saldırının boyutu her ne olursa olsun, artık Rojava devrimi sınırları aşmış, evrenselleşmiştir. Şehit Hevrin'lerin asil duruşu tüm dünya kadınlarının izini sürdüğü bir duruş haline gelmiştir.

2 KASIM EYLEMLERİN ZİRVESİ OLMALI

1 Kasım Dünya Kobanê gününün 5. yıldönümünde bir kez daha küresel çapta eylemler düzenleniyor. ‘2 Kasım Dünya Rojava Günü’ onu da aşan bir yaygınlıkta ve içerikle karşılanıyor. Bizler de Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak 2 Kasım günü evrenselleşen kadın devrimini savunmak için alanlarda olacağız. Onlarca merkezde düzenlenecek olan eylemler, 9 Ekim'den bu yana ‘Rojava için Sen de Ayağa Kalk’ şiarıyla düzenlediğimiz eylemlerin zirvesi olacaktır. Bu nedenle başta Kürt kadınları olmak üzere, tüm halkları, aydın ve sanatçıları, ekolojist, anarşist, feminist, farklı kadın örgütlerini Rojava devrimi'ni savunmak ve direniş cephesini büyütmek için 2 Kasım'da alanlara çıkmaya çağırıyoruz. Bir süredir ‘Women Defend Rojava’ sloganıyla Avrupa'nın çeşitli merkezlerinde yapılan eylemleri selamlarken, 2 Kasım'da da kadınları yine ‘Women Defend Rojava-Kadınlar Rojava'yı savunuyor’ pankartı ardında yürümeye, kadın blokları oluşturmaya çağırıyoruz.”