TJK-E: Düsseldorf'ta buluşalım, onurumuzu koruyalım

TJK-E, yarın işgale ve ihanete karşı Düsseldorf'ta buluşmaya çağırarak, "Gün mücadeleyi büyütme, ortak bir ruh ve duruşla onurumuzu, toprağımızı ve kazanımlarımızı koruma günüdür" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Türk devletinin işgal saldırıları ve KDP ihanetine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İşgalci Türk devleti ve ihanet çetesi KDP ile ortak bir konsept dahilinde Kürdistan’ı işgal etme ve Kürt soykırımını tamamlama savaşı yeni saldırılar ile devam ediyor.  Kuşkusuz, faşist Türk devletinin bu saldırıları Ortadoğu halklarının özgürlük umuduna, halkların geleceğine ve kadın devrimine yönelik bir saldırıdır. AKP ve Erdoğan diktatörlüğü Neo-Osmanlıcılık politikalarıyla Kürdistan’ı işgal edip, Kürt halkının bölgede elde ettiği statüyü darbelemek istemektedir. Bu saldırılar, Kürdistan’ı yeni baştan işgal etme harekâtıdır" denildi.

'TOPYEKÛN DİRENİŞ GEREKİYOR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Bu faşizan saldırılar halkımız tarafından boşa çıkarılacaktır. Türk sömürgeciliği, işbirlikçileriyle birlikte yenilip, tarihin çöp sepetine atılacaktır. Bu, tarihin en büyük irade ve özgürlük mücadelesidir. Bir halkın varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama mücadelesidir.

 Türk devleti, Kürt halkına yönelik düşmanca politikalarını her alanda, Kürdün bulunduğu her yerde uygulamakta ve bunu vahşet düzeyinde yapmaktan çekinmemektedir. Bundan dolayı Kürt kadınları ve halkı, faşist Türk devletinin saldırılarına sessiz kalmayacaktır. Halk olarak varlığını koruma ve özgürce yaşama hakkı için her alanda sesini duyuracaktır ve bunu sağlayacaktır. Nasıl ki, Kürdistan’da gerilla ve halkımız büyük bir mücadele veriliyor, aynı şekilde Avrupa’daki Kürdistanlılar da alanlara çıkarak direnecek ve özgür geleceğini kurmak için işgalcilere karşı tavrını gösterecek.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E olarak, işgalci Türk devletinin yapmış olduğu bu saldırıları asla kabul etmeyeceğimizi Kürdistan’I Savunacağımızı bir kez daha belirtiyoruz. 50’den fazla Avrupa'daki Kürdistanlı kurum ve parti ile birlikte düzenlediğimiz, 30 Nisan Cumartesi günü 'Li dijî Dagirkeriya devata Tirk  Kurdistanê biparêze' sloganıyla gerçekleşecek olan merkezi Almanya yürüyüşüne başta kadınlar olmak üzere tüm Kürdistanlıları ve dostlarımızı katılmaya çağırıyoruz. Bu topyekûn işgal ve katliam saldırıları topyekûn direnişle boşa çıkarılabilir.

 Kürdistan özgürlük gerillasının direnişini sahiplenmek ve Kürdistan’ı Savunmak için 30 Nisan’da Düsseldorf’ta olacağız.  Gün mücadeleyi büyütme, ortak bir ruh ve duruşla onurumuzu, toprağımızı ve kazanımlarımızı koruma günüdür."