TJK-E, Gezen’i andı, mücadeleyi yükseltmeye çağırdı

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Öcalan üzerindeki tecride karşı cezaevinde fedai bir eylemle hayatına son veren siyasi tutsak Zülküf Gezen’i anarak, mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan TJK-E, “‘Tecridi Kıralım, Faşizmi yıkalım ve Kürdistan’ı Özgürleştirelim’ direniş hamlesinin zindan şehidi olan Zülküf Gezen yoldaşı Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak sevgiyle, saygıyla anıyoruz” dedi.

Açıklamada, “Tekirdağ zindanında Kürt halkının değerli evladı Zülküf Gezen yoldaşımız fedai eylemi yaparak şahadete ulaşmıştır. Zülküf Gezen yoldaşımız bu eylemiyle Newroz direnişinin ilk ateşini zindanlarda yakmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Açlık grevi eylemlerine de dikkat çeken TJK-E, şunları ekledi: “Leyla Güven öncülüğünde başlayan ve binlerce zindan direnişsinin katıldığı, Hewler ve Strasbour başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına yayılan açlık grevi direnişinin zaferle sonuçlanacağı Zülküf Gezen yoldaş eylemiyle bizlere bir kez daha ispatlamıştır.

Kürt Halkı ve dostları Zülküf Gezen yoldaşımızın direniş çizgisine sahip çıkarak, AKP-MHP faşist soykırımcı iktidarına karşı meydanlara çıkarak direnişini zafere taşımalıdır.

AKP-MHP faşist iktidarı İmralı’da kurduğu mutlak tecrit sistemi, Kürt halkı üzerinde kurulmuş bir tecrit ve işkence sistemidir. AKP-MHP faşist iktidarı Önder Apo şahsında Kürtleri mutlak tecrit ve soykırım sistemi altında tutmayı hedeflese, Kürt halkının yiğit kızları ve oğulları, Kürt anaları buna izi vermeyecek.

Bu temelde başta kadınlar olmak üzere halkımızı, özgür bir gelecek için Zülküf Gezen’in mücadelesine sahip çıkmaya, yaktığı Newroz ateşini büyütmeye ve direnişi eylemlerimizle yükseltmeye çağırıyoruz.”