TJK-E: Her yerde Şengal'i sahiplenmeye çağırıyoruz

Şengal'e dönük saldırılara karşı açıklama yapan TJK-E, "Êzidî soykırımına karşı direnişi her yerde yükselterek Şengal'i sahiplenelim" dedi.

TJK-E tarafından yapılan yazılı açıklamada, "3 Ağustos 2014 günü Şengal'de yaşayan Êzidî halkı bütün dünyanın gözü önündeDAİŞ çetelerinin saldırısına uğradı ve büyük bir soykırımla yüzyüze kaldı. DAİŞ çeteleri çoğunluğu kadın ve çocuk olan 3000'i aşkın Êzidî'yi katletti. On binlerce insan yaşadığı toprakları bırakarak yollara düşmek zorunda kaldı. Dağlara sığınmayı başaranların bir kısmı başta çocuklar olmak üzere açlık ve susuzluk sebebiyle hayatını kaybetti. Çetelerin eline sağ olarak geçen 5 bine yakın kadın ve çocuk sistematik işkenceye ve tecavüze uğradı, pazarlarda köle olarak satıldılar. Hala çetelerin elinde tutsak olarak bulunan binlerce kişinin akıbeti ise bilinmiyor" denildi.

'KÜRT KADINLARI VE HALKI İZİN VERMEYECEK!'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Birleşmiş Milletlerin soykırım olarak nitelendirdiği bu saldırı  Êzidî halkı tarihinde yaşanan 74'üncü Fermandı. Bu büyük felaketten geriye büyük bir soykırım, kadın ve çocuk kırımı ve göç kaldı. Soykırım sonrası  Êzidî halkının kendisini ve inancını koruması için öz yönetimin ve öz savunmanın ne kadar gerekli ve kaçınılmaz olduğu daha da anlaşıldı ve kadınlar öncülüğünde Şengal'de ilk defa demokratik özerklik ilan edildi. Şengal halkı böylece tarihinde ilk kez kendi iradesi ve öz gücü ile savaşsız ve güvenilir bir yaşamın inşasını gerçekleştirdi.

Ancak bugün faşist Türk devleti, ihanet çetesi KDP ve Irak hükümetinin kirli pazarlık ve iş birliği sonucunda Kürt soykırım planının önemli bir adımı olarak Şengal’e yeniden bir saldırı düzenlenmekte. 75. ferman ile Êzidî halkına bir kez daha soykırım dayatılmakta. Kürt kadınları ve halkı buna izin vermeyecektir.
TJK-E olarak başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı, tüm insanlığı, duyarlı olan herkesi acilen Şengali sahiplenmeye, bu soykırımcı planları boşa çıkarmaya çağırıyoruz. Êzidî soykırımına karşı direnişi her yerde yükselterek Şengal'i sahiplenelim."