TJK-E: Herkes sokağa çıkarak Deniz'in sesi olmalı!

TJK-E, İzmir'deki faşist saldırının failinin AKP-MHP iktidarı olduğunu vurgulayarak, "Herkesi sokağa çıkmaya, dünyanın her yerinde Deniz’e ses olmaya çağırıyoruz" dedi.

Tevgera Jinên Kurdistanê - Ewrupa TJK-E, İzmir'de HDP'li Deniz Poyraz'ın katledilmesi ile sonuçlanan faşist saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
TJK-E'nin açıklamasında şunlar belirtildi:
"AKP-MHP faşist rejiminin kadın düşmanı politikaları her geçen gün katlanarak büyüyor. Buna karşı kadınlar şiddete, faşizme ve haksızlığa karşı mücadelelerini aralıksız sürdürürken, siyasi soykırım politikalarıyla egemen rejim kadın iradesini, demokratik taleplerini ve özgürlük mücadelelerini baskı zor yoluyla bastırmak, zindanlara hapsederek susturmak istedi. Bununla yetinmeyen AKP-MHP faşist mafya rejimi şimdi de açıkça kadınları katlederek adeta kadın mücadelesinden intikam almak istemektedir. 24 saat boyunca denetim altında olan, her gün takip edilen HDP İzmir il binasında bugün sabah saatlerinde HDP üyesi Deniz Poyraz, AKP-MHP mafya rejimi tarafından görevlendirilen Onur Gencer isimli kişi tarafından katledildi. Katil zanlısının kelepçelenmemesi, polis tarafından koruma altına alınması, devlet yetkililerinin 'şüpheli tutuklandı' diyerek olayı hemen örtbas etme girişimi, olayın devlet tarafından planlandığını açıkça göstermektedir.

 'KÜRT SOYKIRIMINI HER ALANDA DEVREYE KOYDULAR'

Bizler biliyoruz ki bu göstermelik gözaltı ve tutuklamalar tetikçilerin korunmasından başka bir şey değildir. Kadının örgütlü iradesine yönelik, devletin örgütlü-planlı, organizeli saldırılarına eklenen yeni bir halkadır. Özellikle NATO Zirvesinin ardından gerçekleşen bu saldırı, Türkiye’ye 'katkılarını artıracağı' yönünde taahhütlerde bulunan devletler açısından da sorgulanması gereken bir husustur. Açıktır ki Erdoğan bundan aldığı cesaretle Kürt soykırımını her alanda, toplumun her kesimine yönelik devreye koymuştur.
Özgürlük dağlarında kaybeden, ihanet çizgisiyle başarıya ulaşamayan AKP-MHP mafyacı rejim ve onun işbirlikçileri şehirlerde de çetelerini bu şekilde devreye koyması aynı zamanda halkın iradesi ile seçilmiş, alanlarda demokrasi çağrısı yapan resmi bir parti olan HDP’ye saldırı ile de halkların kardeşliğine, demokrasi mücadelesine, toplumsal bütünlüğe saldırmıştır.
Bizler Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı kadınlar olarak başta Deniz Poyraz arkadaşın ailesine ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Saldırılar ne olursa olsun özgürlük arayışımızdan, kimliğimizden varlık mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi, aksine daha iddialı ve kararlı olacağımızı belirtiyoruz. Şehit Deniz Poyraz arkadaşın annesinin dediği gibi; 'Bir Deniz gider, bin Deniz gelir. Kürt kadının mücadelesini korkutarak, katlederek bitiremeyeceklerdir. Kürt halkı hep ayaktaydı ve yine ayakta olacaktır.'

'DÜNYANIN HER YERİNDE SOKAĞA ÇIKALIM'

Kürt kadınları ve Kürt halkı bu saldırıya sessiz kalmayacak, kısa ve uzun vadede mücadeleleriyle bu onurlu duruşu temsil etmeye devam edecektir. Sadece Bakurê Kurdistan ve Türkiye metropollerinde değil Avrupa’da da Kürt kadınları, Kürt halkı ve dostları başta olmak üzere Deniz Poyraz’a yapılan saldırıya karşı herkesi sokağa çıkmaya, dünyanın her yerinde Deniz’e ses olmaya çağırıyoruz.
Bu katliamların hesabını dün de sorduk, bugün de yarın da soracağız!"