TJK-E: Kadın baharlaşmasını halkların baharlaşmasına çevirelim

Başta kadınlar olmak üzere direnen Kürt halkı ve Ortadoğu halklarının 2022 Newrozunu kutlayan TJK-E, “8 Mart’ta başlayan kadın baharlaşmasını 21 Mart ile halkların baharlaşmasına hep birlikte çevirelim” diyerek alanlara çağırdı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi, 21 Mart Newroz Bayramı vesilesiyle mesaj yayınladı.

Kürt halkı ve kadınları için 50. mücadele yılına denk gelen 2022 Newrozunun, özgürlük zamanının Newroz’u olduğunu kaydeden TJK-E, “Bugün tüm dünya Önder Apo’nun yarattığı kadın kurtuluş ideolojisini konuşmakta, demokratik, kadın özgürlükçü ve ekolojik yaşam paradigması etrafında buluşmaktadır. Bu artık önü alınamaz bir devrim dalgasıdır. Bunun en fazla ifade bulduğu yer ise Newroz’dur” diyerek, başta kadınlar olmak üzere herkesi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan etrafında kenetlenmek için başta Frankfurt olmak üzere Avrupa’nın birçok merkezinde yapılacak Newroz kutlamalarına ulusal kıyafet ve renkleriyle katılmaya çağırdı.

TJK-E’nin mesajı şöyle:

Zalim ve egemen güçlere karşı başkaldırıyı, isyanı, var oluşun yolu olarak direnişi seçen tüm halkların, ezilenlerin, kadınların uyanış, direniş, diriliş günü olan Newroz’u karşılıyoruz. Demirci Kawalardan, Mazlum Doğanlara, Rahşanlardan Zekiyelere, Bêrîva ve Ronahîlerden Semalara bu özgürlük meşalesi elden ele, kuşaktan kuşağa aktarılarak hiç sönmedi. Bugün Newroz, tarihe direnişi nakşeden bir özgürlük bayramına dönüşmüştür. Bu vesileyle Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak Newroz şehitlerini bir kez daha sevgiyle, saygıyla ve minnetle anıyor; 2022 Newroz’u başta özgür kadın kimliğini destansı bir direniş ve emekle yaratan Önder Apo’ya, devrimin emektarları Kürt analarına, tüm Kürt halkına ve kadınlara, gençlere, direnen Ortadoğu halklarına kutlu olsun diyoruz.

Newroz;  Kürt halkının diriliş ve direniş bayramıdır. Newroz; zalimden hesap sorma günüdür. Newroz; Kürtlerin haksızlığa, eşitsizliğe ve zalim Dehaqlara karşı direnişin adıdır. Newroz;  Ortadoğu halklarının özgürlük ve eşitlik temelinde buluşma zamanıdır. Newroz; yaşamın kardeşçe,  özgürce ve adilce filizlenmesinin kendisidir. Bugün Kürt halkı ve kadınları faşizme karşı mücadeleleriyle her yeri Newroz alanına dönüştürüyor, günümüzün Dehaqlarına karşı amansızca direniyorlar. Kadınlar bugün başta Türk faşist rejimi olmak üzere tüm egemenlerin, kapitalist sistem temsilcilerinin korkulu rüyası haline gelmiş; şimdiden 2022 yılının direnişle geçeceğini tüm dünyaya göstermişlerdir.

2022 yılı Newrozu’nu tarihi gelişmelerin yaşandığı ve her şeyin daha fazla netleştiği bir süreç içerisinde karşılıyoruz. Bugün bu topraklarda yaşanan 3. Dünya Savaşı’nın halklar lehine bir zaferle sonuçlanması mücadelenin her alanda daha fazla büyütülmesiyle mümkündür. Faşist AKP-MHP rejimi bu gelişmelerde kendi sonunu gördüğünden daha da saldırganlaşmıştır. Yıllardır İmralı’da en ağır koşullarda mutlak bir tecrit ve işkence altında yaşayan Önder Apo’ya dönük gelişen ve esasında Kürt soykırımını hedefleyen bu saldırıları asla kabul etmedik, etmeyeceğiz. Faşist AKP-MHP rejimi şunu bilmelidir ki Kürt kadınları ve Kürt halkı faşist rejime mücadeleyi büyüterek cevap verecektir. Dün olduğu gibi bugün de bulunduğu her yerde Önder Apo’nun etrafında kenetlenecektir.

Bugün tüm dünya Önder Apo’nun yarattığı kadın kurtuluş ideolojisini konuşmakta, demokratik, kadın özgürlükçü ve ekolojik yaşam paradigması etrafında buluşmaktadır. Bu artık önü alınamaz bir devrim dalgasıdır. Klasik tüm tanımları ve formları aşan yeni bir yaşamın mümkün olduğunu herkese gösteren ve bunun umudunu büyüten bir devrim dalgasıdır. Bunun en fazla ifade bulduğu yer ise Newroz’dur. Newroz artık sadece bir gün değil, bir ruhtur, her güne yayılmış bir devrim zamanıdır. Kürt halkı ve kadınları için 50. mücadele yılına denk gelen 2022 Newrozu, özgürlük zamanının Newroz’udur. 2022 yılı bir kez daha Dehaqlara karşı, çağdaş Kawalarının özgürlük savaşını verdiği bir direniş yılı olacaktır.

Bu temelde başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı, gençleri ve dostlarımızı Önder Apo’nun etrafında kenetlenmeye, her yerde Newroz ateşini yükseltmeye çağırıyoruz. Başta Frankfurt olmak üzere Avrupa’nın birçok merkezinde yapılacak olan Newroz kutlamalarına ulusal kıyafet ve renklerimizle herkesi katılmaya çağırıyoruz. ‘Özgürlük Zamanı’ hamlesi kapsamında Newroz alanlarına akarak aynı yürekte, aynı seste buluşalım! Zaman, zulme, baskıya, katliamlara, faşizme karşı kazanmanın zamanı! Gelin 8 Mart’ta başlayan kadın baharlaşmasını 21 Mart ile halkların baharlaşmasına hep birlikte çevirelim!