TJK-E: Kerkûk’taki saldırı kadın örgütlenmesine karşı yapıldı

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Güney Kurdistan’ın Kerkûk kentinde 18 Ocak günü Kürt kadın siyasetçi Firyal Xalid’in katledilmesini kınayarak, kadın örgütlenmesine karşı yapılmış bir saldırı olduğunu belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan TJK-E, “Kerkük/Başur’da yine bir siyasi Kürt kadını kurşunlanarak katledilmiştir. Bu saldırı diğer siyasi suikastların bir ardılı olarak Türk devleti ve kendisine bağlı terörist güçler tarafından gerçekleştiği, TC’nin Kürtlere yönelik soykırım politikalarının bir sonucudur. Firyal Silêman Xalid' in kurşunlanarak katledilmesi tüm kadınların iradesine, kadının toplumdaki öncü güç oynamasına ve örgütlenmesine karşı yapılmış büyük bir saldırıdır” dedi.

TJK-E, “Başur'a işgal amaçlı girerek faşist saldırılarıyla korku iklimi yaratmak isteyen Erdoğan ve müttefiklerine bu imkanı sağlayan Kurdistan Özerk Yönetimi kendi halkına karşı büyük bir ihanet içerisindedir. Nasıl ki bir yıl önce Nagihan Akarsel Süleymaniye'de aynı saldırıyla katledilmişse, bu saldırının da ondan farklı olmadığı gün gibi görülmektedir” diye ekledi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “2024’ten bu yana kuzey ve doğu Rojava'ya yönelik yaptığı saldırılarla savaş suçu işleyen Erdoğan, sivil alanları bombalayarak halkımızın ambarlarına, su depolarına, elektrik ve enerji tesislerini hedef almaktadır. Halkları yıldırmak, imkanlardan mahrum bırakmak, kin ve nefreti devreye sorarak birbirlerini düşürmeye çalışıp huzursuzluk vermeye çalışmaktadır. Böylece insanları yerlerinden ederek orada soykırım planlarını devreye sokmak istiyor. Ama Rojava halkı bu planları boşa çıkararak, mücadelesini yükselterek düşmana daha fazla cevap olacaktır.

BM bu savaş suçları ile ilgili artık kafasını kumdan çıkararak kendi görev ve sorumluluklarını yerine getirmelidir. Aynı zamanda Kürtlere karşı dünyanın her yerinde gerçekleştirilen bu suikastların aydınlatılması ve faillerin, arkasındaki güçlerin açığa çıkarılması için ilgili kuruluşları bir an önce sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. 

Rojava’da gerçekleşen Kadın Devrimi ve ‘Jin, Jiyan, Azadi  ile Kadın Devrimine Yürüyoruz’ hamlemizle özgürlük mücadelemizi büyüterek öncülerimizin bize bıraktığı mirasla kazanımlarımızı  çoğaltacak, Reber Apo'nun Özgürlüğü için  daha da kenetlenerek 50 yıldır her türlü imha, inkar, asimilasyon politikalarıyla yok edemedikleri Kürt Halkı,  Erdoğan ve işbirlikçilerinin ihanetini boşa çıkartacağız gibi ‘Jin Jiyan Azadî ile Kadın Devrimine doğru’  ile Önder Apo’nun etrafında birleşerek mücadeleyi daha da büyüteceğimizin sözünü veriyoruz.”