TJK-E: Saldırılara her yer kesintisiz eylem yerine çevrilmeli

Şengal’e yönelik bugün düzenlenen hava saldırısına ilişkin açıklama yapan TJK-E, “Dünyanın neresinde olursak olalım, Şengal kadınlarının yanında olacağımızı belirtiyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Şengal’e yönelik düzenlenen hava saldırısını kınadı. Avrupa ve dört parça Kürdistan'daki örgütlü kadınlar başta olmak üzere, devrimci ve demokrat insanları soykırım saldırılarına karşı bulunduğu her yeri kesintisiz eylem yerine çevirmeye çağırdı.

TJK-E açıklamasında şunları kaydetti: “3 Ağustos 2014 günü Şengal'de yaşayan Êzidî halkı DAİŞ çetelerinin saldırısına uğramış, uluslararası güçler bu saldırılara göz yummuş ve görmezden gelmiştir. Sabah gün ağardığında önce 72 millete, sonra kendisine dua eden kadim Êzidî halkımız kaderiyle baş başa bırakılmış ve bunun sonucunda başta Êzidî kadınlar ve çocuklar olmak üzere halk katliamdan geçirilmiş, soykırımla yüz yüze kalmıştır.

Geçen dört yıl içinde topraklarına dönen Şengal halkı, öz savunmasını ve öz örgütlülüğünü oluşturarak kutsal topraklarında yaşam mücadelesi vermiş ve kendi yaralarını sarmaya çalışmıştır.

15 Ağustos 2018 günü işgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Şengal topraklarına hava saldırısında bulunmuş ve sivil halkı hedef almıştır. İşgalci Türk ordusu ve işbirlikçileri bilmelidir ki; Şengal kadınlarının ve halkının özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür. Dünyanın neresinde olursak olalım, Şengal kadınlarının yanında olacağımızı belirtiyoruz.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak Êzidi halkımıza yönelik soykırım amaçlı bu faşist saldırıyı nefretle kınıyoruz. Uluslararası kurumları ivedilikle Şengal'in statüsünü tanımaya; bu kapsamda başta Avrupa ve dört parça Kürdistan'daki örgütlü kadınlarımız olmak üzere, devrimci ve demokrat insanları soykırım saldırılarına karşı bulunduğu her yeri kesintisiz eylem yerine çevirmeye çağırıyoruz.”