TJK-E Strasbourg'da stand açtı

TJK-E “Değişim ve Özgürlük İçin Sen de Ayağa Kalk” hamlesi kapsamında Fransa’nın Strasbourg kentinde stand açtı.

TJK-E’ nin Temmuz ayında başlattığı “Değişim ve Özgürlük için Sen de Ayağa Kalk” hamlesi kapsamında, Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan Zin Kadın İnsiyatifi stand açarak, kamuoyuna bilgilendirme çalışması yaptı.

Rojava Devrimi’nin yıldönümü olan 19 Temmuz tarihinde başlatılan kampanya kapsamında, Almanya, İsviçre gibi Avrupa ülkelerinde açılan stand ve toplantıların devamı Strasbourg’da açılan standla devam ediyor.

Kleber Meydanı’nda açılan standla, Türk Devleti’nin Kürdistan’da ki işgal girişimi başta olmak üzere, işgal ile geliştirilen soykırım ve doğa katliamına dikkat çekildi. Fransızca, Almanca, İngilizce, Kürtçe ve Türkçe hazırlanan kampanya broşürlerinde, Türk Devleti’nin Kürdistan’da ki işgal girişiminin yanısıra, kadına yönelik şiddet ve kadın katliamlarının engellenmesi için mücadele bilincinin önemine vurgu yapılarak, özsavunmanın gerekliliğine dikkat çekiliyor. “Örgütlülük en büyük öz savunmadır” denilerek hazırlanan broşürlerde, kadın örgütlülüğünün var olan kurumlarının güçlendirilmesi, açığa çıkan potansiyel ve ihtiyaç çerçevesinde, yeni kurumsallaşmalara gidilmesi gerekliliği ortaya konuluyor.

Broşürlerde ayrıca “Kadın ve göç, kadın ve şiddet, kadın ve ekonomi, kadın ve eğitim, kadın ve kültür, anadil” gibi konularda yapılması gerekenler dile getiriliyor. 19 Temmuz Rojava Devrimi’nin yıldönümünde başlatılan kampanya kapsamında  03 Ekim tarihinde ise DKTM’de Strasbourg’da bulunan feminist kurumlara bir resepsiyon verilecek.