TJK-E: Strasbourg ve Berlin'deki eylemlere katılalım

TJK-E,1 Nisan'da Strasbourg’daki Avrupa Konseyi ve Berlin’deki Federal Parlamentosu önünde yapılacak kitlesel oturma eylemleri ve açlık grevlerine başta kadınlar olmak üzere tüm halkı katılmaya çağırdı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Strasbourg ve Berlin'de yapılacak eylemlere ilişkin açıklama yaptı.

TJK-E açıklamasında şunlar belirtildi:

"Leyla Güven, Nasır Yağız yoldaşla sembolleşen ve bugün tüm cezaevlerine yayılan, Strasbourg, Almanya, Hollanda, İngiltere, Galler, Kanada, Avusturya ve İsviçre’de devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemleri önemli bir aşamaya gelmiştir. Böylesine büyük bedel vermeyi göze alan eylemcilerin temel amacı Önderliğimiz üzerindeki tecridin ortadan kalkması, evrensel ve hukuksal hakların sağlamasıdır.

Tüm direniş alanlarında kritik sınıra gelen açlık grevi eylemleri, gelinen aşamada  direnişçiler için hayati risk taşıdığı ortadadır. Buna karşın büyük bir kararlılıkla ile devam eden direniş zafere kilitlenmiştir. Bu direnişin etrafında kenetlenmek ve mücadeleyi büyütmek dönemin temel özgürlük duruşudur. “Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım” şiarıyla devam eden süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemleri Kürdistan halkı ve dostları tarafından sahiplenilmiş, eylemcilerin talepleri etrafında önemli bir kamuoyu oluşmuştur. 8 Mart ve Newroz da gerek Kürdistan’ın dört bir yanında gerekse Avrupa’da milyonlarca kişinin tek talebi tecridin kırılması ve direnişin büyütülmesi olmuştur. Kürt halkı direnişindeki kararlılığını bir kez daha çok net göstermiştir. Açlık grevi direnişi aynı zamanda dünya kamuoyundan büyük bir etki yaratmıştır.

AKP-MHP faşist iktidarı ölüm sessizliğini muhafaza ederek her geçen gün faşizm ile karanlığını daha fazla derinleştirmektedir. İmralı işkence sistemi ve mutlak tecrit bugün sadece bir kişi üzerinde değil tüm toplum üzerinde uygulanmaktadır. Önderliğimiz üzerinde uygulanan tecrit aynı zamanda Kürt halkına uygulanmaktadır. Bu mutlak tecrit ve izolasyon sistemi, evrensel hukukun ayaklar altına alınmasıdır. Başta Avrupa Konseyi ve CPT olmak üzere Avrupa kurumlarının sessizliği suça ortak olmaktır. Bu haklı direnişe karşı sessiz kalmak, tecridi, faşizmi kabule etmek ve onaylamaktır.

Fakat şu iyi bilinmelidir ki tüm açlık grevi direnişçileri ve bu direniş etrafında birleşen Kürt kadınları ve halkı sonuç alıncaya ve izolasyona son verilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerdir. Açlık grevi direnişçilerinin temel taleplerinin gerçekleşmesi ve CPT’nin, Avrupa Konseyi’nin derhal harekete geçmesi için 1 Nisan tarihinden itibaren Strasbourg’da Avrupa Konseyi ve Berlin’de Federal Parlamento önünde kitlesel oturma ve açlık grevi eylemleri yapılacaktır. Bu eylemler ile açlık grevi direnişçilerinin sesi olacağız. Avrupa Konseyi ve CPT’yi görevlerini yapmaya çağırıyoruz. Eylemlerimiz sonuç alıncaya kadar devam edecektir.

Açlık grevi direnişleri kritik bir aşamaya gelmiştir. Seferberlik ruhu ile herkesin harekete geçmesi gerekmektedir. Tüm halkımız bu süreçte eylemlere katılarak direnişçilerin sesine ses katmalı. Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak 1 Nisan tarihinde Strasbourg’daki Avrupa Konseyi ve Berlin’deki Federal Parlamentosu önünde yapılacak kitlesel oturma eylemleri ve açlık grevlerine başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı katılmaya çağırıyoruz. Gün direnişi büyütme günüdür!"