TJK-F: Öfkemiz 8 yıl önceki gibi diri

TJK-F: 9 Ocak eylemlerinde Fransa’da başta başkent Paris olmak üzere 5 kentte bizlerle bu yolu yürüyen Kürt kadınlarının Sara çizgisindeki kararlılığını selamlıyoruz.

Paris katliamını yıldönümünde protesto etmek amacıyla düzenlenen eylemlere ilişkin yazılı bir açıklama yapan Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) şunları belirtti:

“Paris katliamının 8. yıldönümünü ardımızda bıraktık. Ancak ardımızda bıraktığımız sadece zaman. 8 yıl geçti ve katliam biz Kürt kadınlarının zihninde halen ilk gün gibi canlı. Vicdanlar halen 3 kadın devrimci için ayakta. Öfkemiz ilk günkü kadar diri. 8 yıl önce katliamın hesabını soracağımıza ve katledilen 3 kadın devrimciye yaraşır bir biçimde özgürlük yürüyüşümüzü sürdüreceğimize dair verdiğimiz sözler halen geçerli.

Bu yüzden dün Avrupa’nın birçok farklı ülkesinde, dünyanın farklı coğrafyalarında kalpleri 3 kadın devrimciyle atan kadınlar olarak alanlara çıktık. Bizlerin nazarında faili belli olan bu cinayetin sorumlularının yargılanması talebimizi cinayeti örtbas etmek isteyen tüm güçlere göstermek için. 3 kadın devrimciyi katlederek Kürt kadın hareketini tasfiye etme hesabı yapanlara 3 fidanın şimdi bir ormana dönüştüğünü söylemek için. Sara, Rojbin ve Ronahilerin on binler olup alanlara aktığını söylemek için. Onları sadece bir gün anarak değil özgürlük mücadelemizi büyüterek, kadınların özerk ve özgün sistemini bir yaşam tarzı haline getirerek de mücadele edeceğiz.

Bizi engelleyen her ne olursa olsun (devlet, ataerki ya da pandemi) onlara olan bağlılığımızla, katillere olan öfkemizle yıkıp geçeceğiz ve dün olduğu gibi her 9 Ocak’ta alanlarda olacağız. Ta ki katliam emrini veren diktatör Erdoğan yargılanana ve uluslararası hukukta kadınların katledilmesi lokal olaylar değil ‘feminicid’ kapsamında ele alınana dek…

Biliyoruz ki dün olduğu gibi bizimle bu kararlılık ve ısrarda birleşen kadınlar hep olacak. Bu vesileyle ardımızda bıraktığımız 9 Ocak eylemlerinde Fransa’da başta başkent Paris olmak üzere 5 kentte bizlerle bu yolu yürüyen Kürt kadınlarının Sara çizgisindeki kararlılığını selamlıyoruz. Yine bizlerin öfkesini, acısını ve taleplerini kendi talepleri olarak benimseyen tüm dostlarımızı, sesimize ortak olan siyasi parti temsilcilerini, feminist kadın hareketinden kız kardeşlerimizi, ekolojik hareketten dostlarımızı kısacası bizleri bu zorlu koşullarda yalnız bırakmayan tüm dostlarımızı selamlıyoruz.

Bu kararlılık oldukça Paris sokaklarında dayanışma, direniş ve mücadele bayrağı hep dalgalanacak!

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez geçmiş, günümüz ve geleceğin birleştiği her anda; kadınların dayanışma ve kız kardeşlik duygularını sergilediği her anda yaşayacak!

Ve katliamın emrini veren Erdoğan bir diktatör olarak yargılanacak!”