TJK-F ve CDK-F: Kadın kırımının önüne örgütlenerek geçebiliriz

TJK-F ve CDK-F, "Kadınlar örgütlü mücadelede birlik oldukça kadın kırımının önüne geçebiliriz" dedi.

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), CDK-F tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Yılda ortalama 200 kadının katledildiği Fransa’da Sevgi Cirik adında bir kadın daha katledildi. Dün Fransa’nın Metz kentinde yaşanan dehşet olayda da anlaşıldığı gibi ülkelerin zengin ya da fakir, kültürlü ya da az kültürlü olması fark etmiyor, kadına dönük şiddet, sistematik ve ideolojik bir şekilde devam ediyor" denildi.

'TÜM DÜNYA KADINLARININ TEMEL SORUNU'

"İçinde bulunduğumuz pandeminin etkisiyle de şiddet giderek hız kazanmıştır. Erkek, sistemin yaşattığı bütün sıkıntıların acısını sistemle savaşmak yerine adeta kadından çıkartıyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"Kadına yönelik şiddet, tüm dünya kadınlarının temel sorunudur. Bu sorunu aşabilmek için de kadınların dil, din, ırk, etnik ayrımları bir tarafa bırakarak, bir araya gelmesi gerekiyor. Kadın cinayetleri artık bir cinskırım boyutuna ulaşmıştır. Bunun için daha çok örgütlü mücadeleye ihtiyaç var. Kadınlar örgütlü mücadelede birlik oldukça bu sorun aşılabilir ve kadın kırımının önüne geçebiliriz.

Erkek egemenliğinin ve devlet iktidarının şiddet üreten katliam kültürüne karşı başta erkekler olmak üzere tüm halkımız  duyarlı olmalı, katillerden  hesap sormalı, teşhir etmeli.
Erkek aklıyla yönetilen bu sistemde kadının güvende olmadığını biliyor ve Kürt Kadın Hareketi olarak yaşanılır bir dünya yaratılana kadar mücadele etmeyi sürdüreceğimizi bir kez daha yineliyoruz."