Türk diktatörünün yargılanması için Berlin’de imza toplandı

Kürt kadın hareketinin Türk diktatörü Recep Tayyip Erdoğan’ın yargılanması için başlattığı kampanya kapsamında Almanya’nın başkenti Berlin’de imzalar toplandı.

Başkent Berlin’deki Frankfurter Allee'de bir araya gelen enternasyonalist kadınlar imza kampanyasını her alanda büyüterek sürdüreceklerini belirtti.

“Diktatörün yargılanması için 100 neden” kampanyası kapsamında sokakta imza toplayan kadınlar, eylemlerine ilişkin bir açıklamada da bulundular.

Açıklamada “Erdoğan’ın 18 yıllık AKP iktidarı boyunca bilinçli ve kasıtlı olarak birçok katliamın, cinayetin, kadınlara dönük tecavüzün sistematik hale gelmesinin baş faili” olduğu vurgulandı.

Erdoğan’ın faili olduğu suçlardan bazıları şöyle sıralandı: Paris’te Ocak 2013’te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledilmesi; Taybet ananın katledilerek cenazesinin 7 gün sokakta bırakılması; Seve Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar’ın yargısız infaz edilmesi; Hevrîn Xelef’in katedilmesi; Ceylan Önkol’un karakoldan atılan havan topu mermisiyle katledilmesi; Kader Ortakaya’nın Kobanê’ye geçmek isterken vurularak katledilmesi; Dilek Doğan’ın evinde katledilmesi; Kobanê’nin Helince köyünde SİHA’larla Kongreya Star üyesi üç Kürt kadının katledilmesi.

Açıklamada,  “Bu nedenle biz enternasyonalistler olarak her alanda diktatörlerin yargılanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” denildi.