Türk heyeti Irak'tan döndü, ülkede patlama yaşandı

Türk Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın başını çektiği Türk heyetinin, Irak'taki ziyaretinden eli boş döndüğü belirtildi. Türk heyetin dönüşünden sonra ise Bağdat'ta patlama meydana geldi.

Türk Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da aralarında bulunduğu Türk heyeti, 19 Ocak tarihinde Irak'a resmi ziyarette bulundu. Türk heyetinin Iraklı yetkililerden askeri operasyonlarına engel olunmamasını talep ettiği, ancak bu talebin kabul edilmediği söyleniyor.
Türk heyetinin umutsuz ve eli boş bir şekilde Türkiye'ye döndükten sonra bugün başkent Bağdat'ın Teyaran Meydanı'nda iki patlama meydana geldi. İntihar saldırılarında en az 28 kişinin hayatını kaybettiği , 73 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

'TÜRKLERİN TALEBİ REDDEDİLDİ'

Iraklı Gazeteci Umed Mehmed, patlamanın Türk heyetinin talebinin Iraklı yetkililer tarafından reddedilmesi ile bağlantısı olduğunu vurguladı.
Gazeteci Mehmed, "Irak geçen hafta Paris'te ilgili bir mahkemeye Türkiye'ye satılan petrole ilişkin dava açtı ve 26 milyar dolar talep etti. Dosyanın Mart ayında sonuca bağlanması bekleniyor" dedi.
Gazeteci Umed Mehemed ayrıca, Türkiye'nin Irak'ta çetelerin rahat hareket edebilmesi için imkan sağladığını yazdı.
Türk heyetinin Irak'ta bulunduğu sürede, Türk devleti tarafından uzun zaman eğitilen Türkmen çeteleri de Kerkük, Tuzhurmatu'da harekete geçmişti.