Türk polisi, gözaltındaki TJA’lılara işkence uyguladı

Gözaltına alınıp Ankara’ya götürülen TJA aktivistlerine polisler tarafından işkence uygulandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, önceki gün Amed başta olmak üzere birçok kentte siyasi soykırım operasyonları düzenlenmişti. 50 TJA aktivisti hakkında gözaltı kararı olan soruşturma kapsamında 18 kadın gözaltına alınmıştı. Dün akşam saatlerinde Amed ve diğer kentlerden gözaltına alınan TJA’lılar, Ankara’ya götürülmüştü. Ankara polisi, emniyete götürmek için kent girişinde TJA’lıları alırken onlara işkence uyguladığı ortaya çıktı.

SU VE YEMEK VERİLMEDİ, TERS KELEPÇE TAKILDI

Tüm kentlerden Ankara’ya otobüs ile götürülen kadınlara, bir buçuk gün boyunca yemek ve su verilmediği, gece vardıkları Ankara emniyetinde su içebildikleri öğrenildi. Yine Ankara polisinin kadınların hepsine ters kelepçe taktığı, buna direnen TJA aktivistlerinden Figen Ekti’ye 4 kişinin işkence uyguladığı, saçının çekildiği ve tüm kadınlara küfürler, hakaretler edildiği de gelen bilgiler arasında.

HASTALIĞI OLAN KADININ KAFASI HEDEF ALINDI

Ankara Siyasi Şube’ye getirilen tüm kadınların yüzleri duvara dönük bir şekilde bekletildikten sonra tekli hücrelere alındıkları bildirildi. Gözaltındaki kadınlardan Figen Aras, bir süre önce geçirdiği trafik kazasından dolayı kafatasında oluşan çatlak henüz kapanmadan gözaltına alındığı için sağlık raporlarıyla birlikte soruşturma savcısı ile görüşülmesine rağmen, söz konusu durumun dikkate alınmadığı öğrenildi. Yine Aras’ın vertigo hastalığından dolayı kafasına darbe almaması gerektiğini polislere belirtmesi üzerine, Ankara polisinin bilinçli olarak kafasını hedef alarak işkence uyguladıkları bildirildi.

Gözaltında kanser hastası olup kemoterapi tedavisi gören bir kadının da olduğu öğrenildi.

Ankara polisinin gözaltında olan kadınların hepsini ‘sohbet’ adı altında bilgi vermeye zorladığı da belirtildi.