Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi Hamburg’da protesto edildi

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi düzenlenen eylemlerle protesto ediliyor.

Almanya’nın Hamburg kentinde Hamburg Kadın Ağı düzenlediği bir eylem ile Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesi protesto edildi.

Hamburg Rojbin Kadın Meclisi, Hamburg Yeni-Kadın, Avrupa Demokratik Kadın Hareketi, Sosyalist Kadınlar Birliği’nin yanı sıra Alman feminist gruplar da eyleme katıldı.

Altona semtinde yapılan protesto mitingindeki konuşmalarda Türk Cumhurbaşkanının böyle bir yetkisi olmadığını belirtildi.

“Diktatör istedi diye milyonlarca kadının enternasyonal mücadele ile kazandığı bu sözleşmeden vazgeçecek değiliz. Diktatörün böylesi bir kararının ulusal ve uluslararası yasalar çerçevesinde karşılığı yoktur. Faşist ve erkek egemen iktidar İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek kadın katillerini, tacizcileri ve kadınlara yönelen bütün saldırıları ve saldırganları koruma altına almıştır” denilen konuşmalarda İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilmenin kadına karşı işlenen suçlara devletin de ortak olduğu anlamına geldiği belirtildi.

Eylem, "Jin, Jiyan, Azadi", “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç”, “Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları ile sona erdi.