Tutsak kadınlardan 8 Mart mesajı

PKK ve PAJK’lı kadın tutsaklar, KCK ve KJK hamlelerini, zindanlarda tecridi sonlandırana dek eylemlerle sürdüreceklerini ve nihayetinde “Önderlik ile yoldaş olmayı da başaracaklarını” söyledi.

Kadın tutsaklar, örgütlü mücadelesiyle her geçen gün bilinçlenen, güçlenen, örgütlenen, öz savunmasını oluşturan kadın için başarının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK’lı kadın tutsaklar tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamanın tamamı şöyle:

“Bizler özgürlüğe sevdalı, zindanlarda büyük direnmeye, mücadele etmeye devam eden PKK ve PAJK’lı kadınlar olarak öncellikle eşsiz emeğiyle yitik Kürt kadınını diriltip bugünlere getiren kadına büyük bir sebatla emek veren Önderliğimizi sevgiyle selamlıyoruz.

SİSTEMDEN KÖKLÜ KOPUŞ

Kadınların evrensel mücadelesinin, özgür, demokratik, ekolojik kadın özgürlükçü bir dünyayı ve yaşamı yaratacağına olan güçlü inancımızı ve büyük umudumuzu koruyoruz. Zindan tarihçemizin bize öğrettiği direnme kültürü; örgütlü duruş, katılım ve direnişimizle mutlak tecridi sonlandıracağız. Kadının bedeni, ruhu ve aklıyla sömürülmesindeki sınırsızlığın karşısında Önderliğin kadın kurtuluş ideolojisini, özgürlük felsefesini özümseyerek, verili sistemden köklü bir kopuşu sağlayabiliriz. Önderliğin özgürlüğünün özgürlüğümüz olduğu bilinciyle fiziki, ruhi, zihni olarak kadın hakikatine erişilebilir. Tüm topluma ve özelde kadına karşı bu düzeyde vahşetin, kırımın, katliamın zirvede yaşatıldığı bir süreçte özgürlük iddiamızı daha güçlü ve örgütlü ortaya koyma sorumluluğuyla karşı karşıyayız.

O ZİHNİYETE KARŞI TAVİZSİZ OLACAĞIZ

Kadının varlığına dayatılan ve kapitalist modernist çağda ‘metanın kraliçesi’ düzeyine varan anlam yitimine; muhteşem sempati maskesi arkasına gizlenmiş saçmalıklar yumağına; irade olması ve özgürce düşünmesinin önündeki zihniyete karşı tavizsiz duracağız.

KADIN İÇİN BAŞARI KAÇINILMAZ

Dünyanın her yerinde pervasızca saldıran erkek iktidarı karşısında kadınlar büyük direnmeye devam ediyor. Örgütlü mücadelesiyle her geçen gün bilinçlenen, güçlenen, örgütlenen, öz savunmasını oluşturan kadın için başarı kaçınılmazdır.

Önderliğimizin toplumun özgürlüğünü kadın özgürlüğüne bağlaması, tarihsel bir hakikattır. Kürt kadınlarının örgütlü mücadelesi karşısında soykırım saldırıları boşuna değil. İşte 79 yaşındaki Kürt annenin tutuklanarak zindana konulması, Türk iktidarının saran bu hakikat korkusunun eseridir.

TECRİDİ SONLANDIRANA DEK

Kadın özgürlük mücadelemizin daha da büyümesi ve faşizmin başarısız kılınması için KCK’nin ’Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ ve KJK’nin ‘Kadın Kırımına Karşı Özgür Kadın ve Toplumu Savunma Zamanı’ hamlelerini, PKK ve PAJK kadroları olarak zindanlarda tecridi sonlandırana dek eylemlerle sürdüreceğiz. Bu hamleleri başardığımızda Önderlik ile yoldaş olmayı da başaracağız.

İDDİAMIZ GÜÇLÜ, UMUDUMUZ BÜYÜK

Şehitlerin özgürlük kervanına katılan tüm yoldaşlarımızı minnetle anıyor ve anlamlı direnişin ardılı olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Kürdistan ve bu coğrafyada emeklerinin pahası biçilemeyen analarımızın ve tüm kadınların gününü kutluyoruz. Önderliğimizin belirlediği gibi 21. yüzyılı kadın yüzyılı yapma iddiamız güçlü, umudumuz büyük ve diridir. Her daim zafer direnenlerindir.”