Tutsaklardan direnişçi annelere mektup

Tecridin sona ermesi için açlık grevi eylemlerini sürdüren Gebze Cezaevi'ndeki kadın tutsaklar, cezaevleri önünde direnen annelerin Anneler Günü'nü kutlayan bir mektup yazdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi talebiyle başlayan açlık grevi eylemleri devam ediyor. Leyla Güven öncülüğünde başlayan direniş 1 Mart'tan bu yana tüm cezaevlerine yayıldı. Açlık grevinde olan Gebze Cezaevi'ndeki tutsaklar, Anneler Günü vesilesiyle direnişçi annelere mektup yazdı. Tutsaklar, günlerdir cezaevleri önünde kendilerine destek olmak için eylem yapan annelere yazdıkları mektupta şunları belirtti: "Direnişçi Anneler...

Siz bizim için değerlerin en büyüğüsünüz. İnsanlığa dair bütün değerler ve güzellikler yüreğinizde büyüyor ve topluma mal oluyor. Anne varlığın temelidir, anne onurdur, anne ülkedir. Bundan dolayı anneler her zaman insanlık dışı saldırılara uğruyor. Faşist AKP-MPH iktidarı önderliğe tecrit uygulayarak Kürt halkının iradesine ve onuruna saldırıyor.

'SESİMİZİ TÜM DÜNYAYA DUYURDUNUZ'

Sevgili anneler, biliyoruz ki bizim başımız ağrısa sizin yüreğiniz parça parça oluyor. Biz ölüm için değil, onurlu ve değerli bir yaşam için direniyoruz, mücadele ediyoruz. Biz Mazlum, Kemal ve Saraların takipçisiyiz. Onlar nasıl ki çıplak bedenleri 12 Eylül faşizmini yenilgiye uğrattılarsa, biz de onların izinde AKP-MHP faşizmini yeneceğiz. Biz kazanacağız! O yüzden tek değiliz milyonlarız. Siz de bizimlesiniz. Siz sadece annelerimiz değil, aynı zamanda özgürlük mücadelesindeki yoldaşlarımızsınız, hak ve onurun savunucularısınız.

40 yıllık mücadelemizde her zaman yanımızda oldunuz. Güç ve moral alıyoruz sizden. 1 aydır ısrarlı bir şekilde faşizmin yıkılması için siz kapıların önünde, biz kapıların arkasında direniyoruz. Siz vahşi saldırılara maruz kaldınız ama buna rağmen onurlu direnişinizden vazgeçmediniz. Direnişinizle sesimizi dünyaya duyuruyorsunuz. Kararlıyız birlikte kazanacağız. Direnişin coşkusu ve başaracağımızın kararlılığı ile zindandaki tutsaklar adına Anneler Günü'nüzü kutluyoruz. Emekçi ellerinizden öpüyoruz."