Van’da Barış Anneleri: Hasta tutsaklar serbest bırakılsın

Barış Anneleri Van Meclisi, cezaevlerinde artan hak ihlallerine tepki göstererek, hasta tutsakların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Barış Anneleri Van Meclisi, cezaevlerindeki duruma ilişkin Perihan Aydın İş Merkezi önünde bir açıklama yaptı.

Açıklamaya Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Kadın Meclisi ve Star Kadın Derneği üyeleri de katıldı.

Açıklama sırasında “Tecride karşı özgürlüğü, ölüme karşı yaşamı savunuyoruz, bijî berxwedana zindanan” pankartı açıldı.

Kadınlar sık sık  “Biji berxwedana zindanan”, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarını attı.

Açıklamayı okuyan Barış Anneleri Van Meclisi üyesi Zekiye Kaya, hasta tutukluların bir an önce serbest bırakılmalarını istedi.

Kaya, “Bizler; adalet, birlik ve kardeşlik istiyoruz. Türkiye’ye adalet gelmesini istiyoruz. Adalet, tüm insan hakları için çözümdür. Ölüm ve infazlar, çözüm değildir” dedi.

Kaya, “Cezaevlerindeki hasta tutsaklar, hastaneye götürülsün ve acil bir şekilde tedavi edilsin. Ne askerlerin ne polislerin ne de gerillaların ölümünü istemiyoruz. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Adalet ve barış istiyoruz” diye ekledi.

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde hücrede tutulan Mert Ekinci’nin annesi Şevki Ekinci, hak ihlallerinin son bulmasını isterken,  “Neden bunu bizlere reva görüyorlar?” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.