Van'da cinsel saldırılar protesto edildi: Özel savaş politikası!

Van Çatak'ta kadınlar, korucuların bir yılda 3 çocuğa cinsel saldırıda bulunmasını protesto etti, AKP-MHP iktidarının özel savaş politikasına dikkat çekti.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Kadın Meclisi ile STAR Kadın Derneği, Van’ın Çatak ilçesinde bir yılda 3 çocuğun korucular tarafından cinsel saldırıya uğramasına ilişkin açıklama yaptı. İlçeye bağlı Konalga köyünde bir araya gelen kadınların açıklamasına, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan’ın yanı sıra köy sakini kadınlar da katıldı.

'ÖZEL SAVAŞ POLİTİKASI OLARAK UYGULANIYOR'

HDP Milletvekili Muazzez Orhan, Kürdistan'da özel savaş politikalarının hayata geçirilmek istendiğini belirterek, bu politikalara izin vermeyeceklerini söyledi. Orhan, "Bu cinsel saldırıların artmasındaki temel neden siyasal iktidarın Kürt halkı üzerindeki politikasıdır. Bu özel savaş politikaları; üniformalar eliyle çocuk, kadın bedeni üzerinden yürütmektedir. İktidarın kadın politikalarına sessiz kalmayacağız. Kadının çocuğun duyulmayan sesi olacağız" dedi.
"Bir kereden bir şey çıkmaz" diyen zihniyete karşı mücadele edeceklerini ifade eden Orhan, "Bir kereden çok şey çıkar. Bu zihniyet her gün kadınlar ve çocuklar üzerindeki şiddetini arttırıyor. Bizler bu zihniyete karşı, yüz kızartıcı suçlara karşı her koşulda mücadelemize devam edeceğiz. Bizler failleri her koşulda deşifre edecek, faillerin yargılanması ve gereken cezayı alması için takipçi olacağız" diye konuştu.
Açıklama "Bijî berxwedana jinan" sloganları ile son buldu.