Vanlı kadınlar 8 Mart'tan Newroz'a yürüyecek

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Van’da yapılan hazırlıklar son aşamaya geldi. HDP Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde direnişin kuşağını giyerek aynı zamanda Newroz’a yürüyeceklerini söyledi.

Van, son yılların en görkemli 8 Mart kutlamalarına hazırlanıyor. Handan Karakoyun, "“Kent genelinde kadın yoldaşlarımızla 8 Mart’ı görkemiyle kutlayacağız. Coşkumuz hiç bitmeyecek" diyerek, kutlamaları Newroz'a kadar taşıyacaklarını söyledi. 

Van’da 8 Mart günü saat 10.00 ile 17.000 saatleri arasında Musa Anter Barış Parkı’nda yapılacak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarına HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan ve bölge milletvekilleri katılacak. Sanatçılar Rojda, Rewşan Çelikel ve Şilan Dora da müzik dinletisi sunacak.

‘MESAJIMIZI 8 MART'TA VERECEĞİZ’

8 Mart için yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren HDP Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde direnişin kuşağını giyerek aynı zamanda Newroz’a yürüyeceklerini söyledi. Bu nedenle Van’daki çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Karakoyun, “ Çalışmalar sırasında kent merkezinde büyük bir ve coşkuyla karşılaştık. Kent genelinde bütün kadınlar yöresel kıyafetlerimizle, kendi dilimizle, kültürümüzle 8 Mart’ın startını verdik. Biz kadınlar her zaman olduğu gibi bugün de feodal erkek egemenin kadını tanımayan zihniyetine karşı kendi dilimizle, kendi kimliğimizle, her yerde en güçlü mesajlarımızı son yılların görkemli 8 Mart kutlamalarıyla vereceğiz” dedi.

‘TÜM VANLI KADINLARI DAVET EDİYORUZ’

Karakoyun kutlamalara ilişkin şu bilgileri verdi:  “Kent genelinde kadın yoldaşlarımızla 8 Mart’ı görkemiyle kutlayacağız. Bütün ilçelerimizin en ücra mahallelerinde kadın buluşmaları, atölyeler, buluşmalar gerçekleştiriyoruz. Hiç durmadan büyük bir moralle çalışmalarımız sürüyor. Bu yılki 8 Mart’ta heyecanımızı ve coşkumuzu katlayacak sanatçılarımız var ve Eşbaşkanımız Pervin Buldan katılacak. 8 Mart günü 10.00 ile 17.00 saatleri arasında Musa Anter Barış Parkı’nda bölge milletvekillerimizin, sanatçılar Rojda, Şilan Dora ve Rewşan Çeliker’in katılımıyla büyük bir heyecanla hazırlanıyoruz. Coşkumuz hiç bitmeyecek. Tüm hazırlıklarımızı yaptık ve son yılların Van’daki en görkemli Newroz’unu kutlayacağız. Bütün Vanlı kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Musa Anter Barış Parkı’na davet ediyoruz.”