Vanlı kadınlar AKP'yi silmekte kararlı

HDP’nin kadın partisi olduğunu belirten Vanlı kadınlar, AKP’nin kadınlar tarafından gönderileceğini söylüyor.

Halkaların Demokrasi Partisi (HDP), Van’da seçim çalışmalarına devam ediyor. Van halkının yoğun ilgi gösterdiği HDP seçim çalışmasına kadınlar öncülük ediyor. Kadınlar, sokak sokak ve ev ev dolaşıyor.

Van’da seçim çalışması kadınların öncülüğünde sürüyor. HDP’nin kadın partisi olduğunu belirten İnci Uyar, “Her gittiğimiz eve partimizin kadınlara olan yaklaşımını ve Erdoğan zihniyetinin kadına olan bakış açısını anlatıyoruz. Kadınların HDP’ye sempatisi çok fazla. AKP’nin özellikle son dönemini çok iyi biliyorlar. Gittiğimiz her evde kadınlar AKP ve Erdoğan’a 24 Haziran’da gereken cevabı vereceklerini söylüyor” dedi.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞILIYOR

Bir kadın olarak gece gündüz çalıştıklarını belirten Vahide Eraslan, HDP’nin bir kadın partisi olduğunu söyledi. Bu seçimde AKP’ye en büyük darbeyi kadınların vuracağını ifade eden Eraslan, 24 Haziran’dan sonra AKP’nin kadına olan yaklaşımı ve zihniyetinin mahkum olacağını vurguladı. Eraslan, şunları söyledi: "Bugün Van’da seçim çalışmalarına kadınlar öncülük ediyor. Başta mahalleler, köyler olmak üzere hemen hemen her eve gidiyoruz. Her gittiğimiz ev, şenlik havasında karşılıyor. Özellikle kadınların HDP’ye güveni çok yüksek. Bu durum, sandıklara da yansıyacak. Vanlı kadınlar, AKP’ye gereken demokrasi dersini verecektir."

BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE ÇALIŞILIYOR

TJA aktivisti olarak seçim çalışmalarına katıldıklarını belirten Nazmiye Acar, seçimlere çok kısa süre kalmasına rağmen kadınların büyük bir özveriyle çalışma yürüttüklerini söyledi. HDP'nin özgürlükçü ve örgütlü kadın yapısı olduğunu belirten Acar, şöyle konuştu: “Baskın seçim olmasına rağmen biz kadınlar her zaman bu tür olağanüstü durumlar için hazırlıklıyız. Kadınlardan yoğun destek görüyoruz. Bilindiği gibi HDP bir kadın partisidir. En çok kadının yer aldığı bir partidir. Van da kadınların en yoğun katılım gösterdiği yerlerin başında geliyor. 20’ye yakın milletvekili aday adayı vardı. Bu kadın arkadaşlarımızın hemen hemen tamamı çalışmalara katılıyor. Kürt kadını, partisine yoğun destek veriyor. Bunu gittiğimiz her yerde de görüyoruz.”