Varlı: Kürt kadınlar öncülük ediyor

DBP Van İl Eşbaşkanı Gülderen Varlı, Kürt kadınların, sisteme karşı yeniden yeşermenin, değişmenin ve gelişmenin öncülüğünü üstlendiğini söyledi.

Kürt kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde alanlara çıkmaya başlarken HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, kadınların alanlarda, zindanlarda ve iş yerlerinde bu tekçi erkek egemen sisteme güçlü cevabını sakınmadığını vurguladı.

HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut ve DBP Van İl Eşbaşkanı Gülderen Varlı, yaklaşan 8 Mart vesilesiyle ANF’ye konuştu.

HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, çoklu kriz içindeki Türk iktidarının tekçi faşist politikalarından en çok etkilenenlerin kadınlar olduğunu belirterek, “Taciz ve tecavüz normalleştirilip fuhuş ve uyuşturucu teşvik ediliyor. Kürt kadınlar ve gençleri bunun içine çekilip toplumda sıradanlaştırılıyor” dedi.

Kadın vekiller şahsında Kürt kadın kimliğinin hedef alındığını, Aysel Tuğluk şahsında kadınlara mesaj verilmek istendiğini kaydeden Eşbaşkan Armut, “Kadın yoksulluğu arttı. Kadın ucuz iş gücü görülmeye devam edildi. Kadınlar daha fazla eve kapatıldı ve buna karşı hiçbir önlem alınmadı. Kadınlar, yine de alanlarda, zindanlarda, evlerinde, iş yerlerinde bu tekçi erkek egemen sisteme güçlü cevabını sakınmıyor” şeklinde konuştu.

8 Mart çalışmalarına 1 Mart’ta başladıklarını söyleyen Armut, Hakkari merkez ve Gever’de şölen düzenleyeceklerini; Çukurca ve Şemdinli’de kadın buluşmaları yapacaklarını paylaştı.

KÜRT KADINLAR TOPLUMA ÖNCÜLÜK EDİYOR

DBP Van İl Eşbaşkanı Gülderen Varlı ise Kürt kadınların, bu sisteme karşı toplumun her kesimi ve her ferdiyle omuz omuza vererek, yeniden yeşermenin, değişmenin ve gelişmenin öncülüğünü yaptığını söyledi.

İktidar odakları ve işbirlikçilerinin, devletin tüm olanaklarını kullanarak Kürtlerin mücadelesini ve değerlerini terörize etmeye çalıştığını vurgulayan Varlı, şöyle konuştu: “Bu süreç içerisinde sistem tüm kirli argümanları kullanarak kadınları, değerlerinden uzaklaştırıp yoz yaşamın içine itmeye çalışıyor. Öyle ki bölgede son 5-6 yıldır eylem ve etkinliklerin tamamı yasaklanmış durumda. Tüm engellemelere rağmen kadınlar yaşamı yeniden üretmeye çalışmış ve bunda başarılı olmuştur. İnsanoğlunu zedeleyen ve vahşete varan yönelimlere rağmen Kürt Kadın Mücadelesi, özgür ve ilerici yaşamı örgütleyerek sistemin saldırılarına karşı set oluyor. Kürt mücadelesini adım adım ileri taşıdı, büyük ölçüde umutlandırdı. Özgür ve ilerici bir kadın, evine, coğrafyasına ve tüm dünyaya barış, sevgi, eşitlik ve kardeşlik getirir.”