Wan’da kadınlar 25 Kasım’a hazırlanıyor

Wan’da kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne hazırlanıyor.

TJA Aktivisti Yıldız Çetin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlar olarak şiddete karşı birçok merkezde seslerini yükselteceklerini söyledi.


Yerine kayyum atanan Erdîş Belediyesi Eşbaşkanı ve TJA aktivisti Yıldız Çetin, kampanya sürecine girdiklerini belirtti. Çetin, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, her sene olduğu gibi bu sene de kadınlar olarak şiddete karşı birçok mahallede, köyde, ilçede mücadelemizi sürdüreceğiz ve sesimizi yükselteceğiz. Türkiye’de her gün binlerce kadın şiddete uğruyor, cezaevinde şiddete uğruyorlar, ev ortamında şiddete uğruyorlar. Birçok kadın da katlediliyor. Kadınlar olarak, kadın cinayetlerinin son bulması için her alanda mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

TJA’lı kadınlar olarak cins bilincine ilişkin bir atölye çalışması yürütüldüğünü ifade eden Çetin, şunları söyledi: “Bu çalışmaya birçok kadın arkadaş katıldı. Bu atölye çalışmasında cins bilincini bütün topluma yayma çalışmaları başlatıyoruz. Her mahallede, her köyde, her sokakta, her ilçede kadınları cinsi bilinci açısından, şiddete karşı mücadele konusunda bilinçlendirme kampanyaları başlatıyoruz.”