Wuppertal ve Aachen’da Güven için eylem

Almanya’nın Wuppertal ve Aachen kentlerinde Leyla Güven’in 68 gündür süren direnişine dikkat çekmek amacıyla eylem düzenledi.

Almanya'nın Wuppertal kentinde Wuppertal Viyan Kadın Meclisi ve Wuppertal Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven öncülüğünde Türkiye, Kürdistan ve Avrupa'da sürdürülen süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemleri ile dayanışma eylemi düzenlendi. Eyleme MLPD ve Linke Forum da destek verdi.

Wuppertal City Arkaden'da saat 17.00'da Kürdistan ve dünya devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylemde Wuppertal Viyan Kadın Meclisi ve Wuppertal Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına konuşmalar yapıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığı, güvenliği ve özgürlüğü ile ilgili eylemlerin güçlü bir biçimde sahiplenilmesi çağrısında bulunuldu.

Sık sık “Bê Serok jiyan nabe!”, “Biji Serok Apo!”, “Jin, jiyan, azadî!” sloganlarının atıldığı eylemde “Leyla Güven barış talep ediyor”, “Leyla Güven haklıdır, tecrit kaldırılmalıdır”, “Leyla Güven,  birlikte ve barış içinde yaşamak için hayatını ortaya koydu”, “faşizmi birlikte durduralım” dövizleri taşındı.

Çok sayıda bilgilendirme broşürlerinin dağıtıldığı eylem saat 18.00'da sona erdi.

AACHEN

Aachen kentinde de Deniz Fırat Kadın Meclisi öncülüğünde Elisenbrunnen’de saat 17.00’da Leyla Güven’in direnişine dikkat çekmek için bir miting düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan anmada yapılan konuşmalarda Leyla Güven’in taleplerinin Kürt halkının talepleri olduğu belirtildi.

Bildirilerin de okunduğu eylemde, bildiriler dağıtıldı.