Yeni Yaşam’ın Kadın Eki’nin ilk sayısı çıktı

Yeni Yaşam gazetesinin, 15 günde bir yayınlayacağı Kadın Eki’nin ilk sayısı çıktı.

Yeni Yaşam gazetesinin 15 günde bir yayınlanacağını duyurduğu Kadın Eki’nin ilk sayısı çıktı. Gazetenin sitesinde, “Merhaba” yazısıyla çıkan ekte, “Yeni Yaşam Kadın eki ile 15 günde bir sizlerle olacağız. Sitemizde, kadın bakış açısıyla hazırlanan, yazılar, çeviriler, söyleşiler ve çok daha fazlası olacak. Yükselen kadın mücadelesinden aldığımız ilhamla, bu mücadele tarihini bugüne taşımak ve yarını değiştirmek yolunda Hindistan’dan Amerika’ya, Avrupa’dan Ortadoğu’ya tüm dünya kadınlarının sesini büyütme çabasıyla çıktık yola.

Kadınların özgürlük yürüyüşünün hangi yollardan geçerek bugüne geldiğini anlamak kadar, bundan sonra hangi eksende yürüneceğine dair ortaklaşmak da önemli. Amacımız, her geçen gün kitleselleşen ve yayılan bu mücadelenin ortaklaşmasında yeni bir mecra oluşturmak.

Bu vesile ile hepinize merhaba demek istiyoruz…” ifadelerine yer verildi.

Kadın Eki’nin ilk sayısında yazı yazan isimler ve konu başlıkları ise şu şekilde: “Bir savaş politikası olarak tecavüz - Heval Arslan”, “Erkeği bağışlamak - Ayşe Düzkan”, “Kürtçenin kadın öykücüsü: Sîma Semend - Aysel Tabak”, “Pandemi de kadın düşmanı… - Nebile Irmak Çetin” , “Hakikatin dili - Zeynep Altınkaynak”, “Kömürciyan’ın izinden bir İstanbul serüveni - Çiğdem Öztürk”, “Erkek devlet’ biçimi: patriyarkal otoriterizm? - Hülya Osmanağaoğlu”, “Paylaşımlar - Figen Aras”, “Toplumsal bir inşa olarak erkeklik: Böyle kurulmuş bu düzen böyle gitmez - Hicran Urun.”