YJA Star: Newroz ateşini gürleştirelim!

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı: 2022'ye zafer ruhuyla başladık, 2022 Newroz’unu zafer ruhuyla karşılıyoruz. Önderliğimizin, şehitlerimizin ve halkımızın Newroz’unu kutluyor, kadınları, gençleri ve halkımızı Newroz ateşini gürleştirmeye çağırıyoruz.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Newroz Bayramı vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“Halkımızın, diriliş ve özgürlük bayramı olarak kutladığı Newroz’u “Devrimci Halk Savaşı’nın zafer zamanı’’ şiarıyla karşılıyoruz. Bize özgürlük ateşini armağan eden Önderliğimiz başta olmak üzere bu ateşle Newrozlaşan Mazlum, Zekiye, Rahşan, Ronahî, Berîvan ve Sema yoldaşlarımızın şahsında tüm şehitlerimizin Newroz’unu kutluyoruz. Anılarına bağlılığın gereği olarak Newroz’u gerçek anlamı olan zafer ve özgürlükle buluşturma sözü veriyoruz. Halkımızı alanlarda Newroz ateşini gürleştirmeye ve Devrimci Halk Savaşı’yla örgütlenerek ‘her yeni günü’ zafer gününe dönüştürmeye çağırıyoruz.

Sonsuz fedakarlıklar ve büyük bedellerle yazılmış benzersiz bir tarihin sahibiyiz. Bugünlere kolay gelinmedi. On binlerce şehidin emeğiyle yeniden dirilişin 50. Yıl Newroz’unu kutluyoruz. Her günümüz bir şehitler günü olarak yaşanmaktadır. Kürdistan’ın yiğit evlatları topraklarımızda karanlığın hükmünü sonlandırmak için bedenlerini bir meşale gibi yakmaya devam etmektedirler. Mart’ın her günü şehitler günüdür, her 21 Mart'ı şehitler vererek kutluyoruz. Her şehit bir özgürlük meşalesidir. Kürdistan’daki aydınlık ve bir nefeslik özgürlük, kahraman şehitlerimizin canı bedel verilerek kazanılmıştır. Biz hala her gün bu aydınlığı sürdürmek ve özgürlüğü korumak için şehitler vermeye devam ediyoruz. Bugün yakılan her ateşte yükselen özgürlük ruhu bizi şehitlerimizle buluşturacak yegâne yoldur. Çekilen her halay şehitlerle doğru bütünleşmenin, direniş ve özgürlük halayı olacaktır. Newroz, şehitlere bağlılığın günü olarak kutlanmalıdır. Newrozlaşan her şehit özgürlük bayramının daha coşkun kutlanmasının gerekçesidir. Zafer iddiasını büyütmek Newrozlaşan şehitlerin vasiyetini yerine getirmek olacaktır. Şehitlerimizin canlarıyla harladığı özgürlük ateşini, zafer yürüyüşüyle gürleştirmek şehitlere karşı boynumuzun borcudur. Bir Newroz zamanında küçük bir grubun tarihsel kararlaşmasıyla başlayan mücadelemiz bugün tüm direnen halklar için bir özgürlük umududur. Kendini özgür yaşam ısrarında kanıtlamış bir harekettir. Demokratik Konfederal sistemle evrenselleşme akışında olan yeni yaşam paradigmamız tüm halkların birlikteliğinin yaşam bulacağı ahlaki-politik toplum gerçeğidir. Toplumsal özün kendini yeniden yaşama dönüştürmesidir. PKK bunu başarmıştır. PKK bir yeni gün olma, yeni yaşam olma gerçeğini ilk kararlaşmasında kanıtlamıştır. PKK’nin bir Newroz zamanında aldığı karar Newrozlaşma kararıydı. Ve bizler bugün Newrozlaşan PKK’nin militanları olmaktan gurur duyuyoruz. Ne mutlu ki PKK’yle yeni yaşamın insanı-inananı olduk, kadını olduk, savaşanı olduk. Bir asrı tüm acılarına rağmen özgürleşme keyfiyle yarıladık, diğer yarısını zaferlerle gerçekleştirmeye tereddütsüzce varız. Bu uğurda Newroz’u Önderlik ve şehitlere doğru bağlılığın günü yapalım, onların izinde özgürlük ateşini daha da büyütelim. Newroz’u şehitlere bağlılığın ifadesi olarak özgürlük ve zaferi mümkün kılarak bayramlaştıralım.

HER NEWROZ ŞEHİTLERİN NEWROZUDUR

Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’nın üç kibrit çöpüyle aydınlattığı yolda yürüyen Zekiye Alkan 1990 Newroz’unda isyan ateşini bedeninde tutuşturarak Kürdistan’da özgürlük umudunu gerçekleştirilebilir kılmıştır. Zekiye, Kürdistan’da hakim kılınmak istenen sessizliği yırtan bir sesle Newroz’u kutlamıştır. 1992 Newroz’unda Rahşan Demirel Newroz’u yasaklamak isteyen faşist TC devletine; “Eğer siz Newroz’u lastiklerle kutlamamıza izin vermezseniz biz de Newroz’u bedenlerimizle kutlarız’’ diyerek hiçbir gücün özgürleşmek isteyen bir halkın önünde engel olamayacağının somutlaşmış ispatı olmuştur. 1994 Newroz’unda Ronahî ve Berîvan Avrupa’nın orta yerinde, Türk devletinin Kürt katliamlarında en büyük destekçisi konumundaki Almanya’da Newrozlaşarak Kürt Halkı’nın hiçbir koşulda adaletsizlik ve haksızlığı kabul etmeyeceğinin sembolü olmuşlardır. 1998 Newroz’unda Sema Yüce, Türk faşist sisteminin zindanlarının insan iradesini hedef alan saldırıları karşısında şehitlere ve Önderliğe gerçek bağlılığın ifadesi olarak kendisini Mart ayının ateşten köprüsüne dönüştürmüştür. Her Newroz, şehitlerin Newroz’udur. Şehitlerimize olan borcumuzu ancak onların anılarına doğru bağlanarak ödeyebiliriz. Doğru bağlılık ise şehitlerin yaktığı isyan ve direniş ateşini daha da büyütmektir. Yanan her Newroz ateşi özgürlüğe olan inancı daha da gürleştirecektir. Yanan her Newroz ateşi Önderlik ve şehitlere doğru bağlanmanın ifadesi olacaktır. Yanan her Newroz ateşi zafere yürüyen halk isyanının haykırışı olacaktır.

ÖNDERLİĞİMİZ ÖZGÜRLEŞENE KADAR NAMLULARIMIZI SOĞUTMAYACAĞIZ

Beş bin yıllık uygarlık tarihinin en korkunç savaşlarına tanıklık ediyoruz. Başta kadınlar olmak üzere gençler ve çocuklar üzerinden toplumu kölelik kıskacına alan bu Dehakvari savaş gerçekliği her geçen gün insanlık değerlerini daha fazla yok ediyor. Ne mutlu ki, toplumu hücrelerine kadar öğüten Dehak’ın robotlaşmış savaş makinalarının karşısında cesaretle duran bir PKK gerçekliğimiz var. Bugün Kürdistan dağlarının her kayasının altında, her ağacının gölgesinde, her suyunun kenarında elimizde özgürlük silahıyla mevzi tutuyoruz. 2021 yılına Siyanê ruhuyla girdik ve büyük direndik, büyük kahramanlıkları ve destansı direnişleri Kürt tarihine nakşettik. Kürdistan’da adım attıkları her yerde sömürgeci TC ordusuna büyük darbeler vurarak Kürdistan’a ayak basmanın bedelini ağır ödettik. Düşman, 2021 yılında zayıfladı, geriledi. İç siyasetinde tıkanma yaşadıkça Kürdistan’a saldırdı, savaş politikalarına sarıldı ve sarılmaya da devam edecektir. Üzerimize bu kadar vahşice gelen faşist rejimin savaşmaktan başka bir çaresinin kalmadığını biliyoruz. Bu savaş bizim faşist TC rejimiyle son savaşımız olacaktır, çünkü TC faşist rejiminin gerilla karşısında dayanacak gücü kalmayacaktır. Gerilla karşısındaki yenilgisini örtbas etmek için daha fazla savaşa sarılan bir savaş rejimi Türkiye ve bölge halkları açısından da büyük bir belaya dönüşmüştür. TC belası karşısında direnen tek güç ise bizleriz. Artık düşman bizim direniş gerçekliğimizi kabul etmiş durumda ve gerilla karşısında asla zafer kazanamayacağını biliyor. Bunun için bin türlü algı operasyonu ile halkımızın kafasını karıştırmaya çalışıyor. Fakat halkımız bilmelidir ki, biz zafere kadar direnmekten başka bir yol tanımayacağız. Bu düşmanı yenmeye, Önderliğimize, şehitlerimize ve halkımıza verdiğimiz zafer sözünü yerine getirmeye yeminliyiz. Önderliğimize uygulanan 24 yıllık ağır tecridi asla unutmayacağız. Önderliğimize uygulanan tecridin büyük öfkesini taşıyoruz. Bu öfke bizi büyük zafer savaşına taşıyacaktır. Bedeli ne olursa olsun bu tecridin hesabını soracağız. Önderliğimizin fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar silahlarımızın namlularını soğutmayacağız. Silahlarımız, her gün Önderliğimize dönük tecridin, şehitlerimizin ve halkımıza dönük zulmün intikamını almak için patlamaya devam edecektir.

2022 NEWROZUNU ZAFER RUHU İLE KARŞILIYORUZ

YJA Star olarak, 2022 yılına zafer ruhuyla başladık, 2022 yılı Newroz’unu zafer ruhuyla karşılıyoruz. 2022 yılı Newroz’unu düşmanı çökertmenin coşkusuyla kutluyoruz. Her anı büyük bir düşünce, direnme, fedakârlık ve cesaret olan bu direnç, bu duruş her saniye düşmanı kahrediyor. Özgürlüğe kadar direniş, biz YJA Star gerillalarının temel yaşam felsefesidir. Savaşın şiddeti ne olursa olsun direnmek ve zafere ulaşmak şehitlerimizin bize bıraktığı mirastır. Biliyoruz ki “teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür.’’ Bu şiarla tüm kadınları ve gençleri özgürlük saflarımıza çağırıyoruz. Tarihte hiç olmadığımız kadar zafere yakınız. Halkımız buna inanmalı ve büyük bir direnişle örgütlemelidir. Newroz’u direnişle kutlayarak, TC rejiminin tüm köleleştirici özel savaş yöntemlerini boşa çıkarmalıdır. Gerilla ile buluşan devrimci halk savaşı düşmana vuracağımız son darbe olacaktır. Bu inançla halkımızı tekrardan selamlıyor ve zafer Newrozlar’ında buluşmanın sözünü veriyoruz. Önderliğimizin, şehitlerimizin ve halkımızın Newroz’unu kutluyor, tüm kadınları, gençleri ve halkımızı Newroz ateşini gürleştirmeye çağırıyoruz. Direniş ve mücadelemiz Kawa’nın elindeki örs kadar sert, Mazlum, Zekiye, Rahşan, Berîvan, Ronahî, Sema’nın bedenindeki ateş kadar yakıcı olacaktır. Onur sözümüz zafere kadar direnişi yükseltmek olacaktır.”