YJA Star: 2021 Newroz’u özgürlük Newroz’u olacaktır

YJA Star: Newroz direniş bayramıdır, Newroz umut bayramıdır, Newroz özgürlük bayramıdır. “2021 yılı Newroz’u özgürlük Newroz’u olacaktır” şiarıyla Newroz’u kutluyor, tüm kadınları, gençleri ve halkımızı Newroz ateşini gürleştirmeye davet ediyoruz.

YJA Merkez Karargâh Komutanlığı, Newroz Bayramı vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Komutanlık, “Baharın gelişini müjdeleyen halkların ortak mücadele ve direniş sembolü olan Newroz Bayramı’nı, başta Önderliğimiz olmak üzere direniş geleneğine yeniden ruh veren Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Rahşan, Ronahi, Berivan ve Semalardan Şoreş Beytuşebaplara kadar tüm kahraman şehitlerimize ve halkımıza kutluyoruz” dedi.

“İnsanlığın doğuşuna beşiklik eden bu topraklarda Kürt’ü, Fars’ı, Arap’ı, Türk’ü, Ermeni’si ve daha nicesi halklar birlikte yaşamın mücadelesini vermiş ve bunun şifresinin zalime karşı hep beraber direnmek olduğunu binlerce yıl öncesinden keşfetmişlerdir” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Dehaklar, nasıl ki köleliği, zulmü, baskıyı topluma dayatarak halkların ortak hafızasında karanlığın temsilcileri olmuşlarsa, bunun karşısında direnen Kawalar da, dağları özgür toplumsallığın yaratılacağı direniş mekanları olarak görmüş ve dağ zirvelerini ateşgâhlara dönüştürerek Newrozlaştırmışlardır. Bu anlamda Newroz zulme karşı büyük direnmenin başlangıcıdır. Bilinmelidir ki, dündeki Dehakların yerini bugün Erdoğan ve faşist rejimi almıştır. Kürdistan’ın her karış toprağında katliam fermanı yürütmek isteyen AKP-MHP baskı ve zulüm şebekesi Akdeniz ve Kafkaslar’da giriştiği operasyonlarla sadece Kürt halkının değil, tüm insanlığın düşmanı olduğunu ispatlamıştır. Son olarak Garê’den de zafer ile dönmeyi uman sömürgeci AKP-MHP rejiminin insan cenazelerinden kurmayı hedeflediği kaleleri Kürt Özgürlük Hareketi’nin feadaileri engellemiş, işgalci ordusu tarumar edilmiş ve halkların özgürlük meşaleleri bu kez de Garê’den yakılmıştır. Şoreş Beytuşebap ve beraberindeki yoldaşlar şahsında ortaya çıkan fedai duruş toplumsal hafızayı canlandırmış ve dün olduğu gibi bugün de son sözü direnenlerin söyleyeceğinin somut ifadesi olmuştur. Her direniş özgürlüğe bir çağrıdır ve özgürlük fedaileri direnişleri ile bir kez daha özgür toplumsallığı yaratmanın sesi olmuşlardır. Bugün de Kürt, Arap, Fars, Türk halklarının birlikteliğinin tüm sömürü rejimlerini yıkacağı kesindir. Bu anlamda Newroz’da birleşmek tarihsel direnişlerin bir emridir.

YAKILAN HER MEŞALE ÖZGÜR ÖNDERLİK VE ÖZGÜR YAŞAM ANDIMIZ OLACAKTIR

İnsanlık değerlerini sömürenler ile insanlık değerlerini savunanların cengi bitmemiştir. Bugün bu cengin “özgür insanı savunan” mevzilerinde siper almış bir İmralı gerçeği var. İnsanlıktaki ısrarını hücre hücre direnerek sürdüren bu gerçeklik yarattığı insanlık değerleri ile tüm dünyaya umut olmaktadır. Başta kadınlar olmak üzere ezilen tüm halkların umudu Önder Apo’dur. Her gün, her an bilincine, yüreğine, bedenine tecavüz edilen, emeği gasp edilen, bir bütün varlığı sömürülen kadınlar, umudundan asla vazgeçmeyecektir ve sonuna kadar onursal duruşla direnerek Önderliği sahipleneceklerdir. Kadınlar, Sema Yücelerin duruşuyla “tek merkez ve tek güneş” diyerek özgürlükte kilitlenmenin mirasçısıdırlar. 8 Mart’tan 21 Mart’a bir köprü olacak olan yine kadınların iradi duruşu ve eylemselliği olacaktır. Umudun en ağır tecrit koşullarında tutulmasının insanlığa en büyük hakaret olduğu ve en büyük insanlık suçu olduğu İmralı somutunda evrensel bir gerçeğe dönüşmüştür. Bunun karşısında topyekûn bir direniş geliştiren halklar başta dört parça Kürdistan olmak üzere Avrupa’dan, Afrika’ya kadar serhildanlara kalkmışlardır. Ve yine zindanlarda binlerce özgürlük tutsağı; açlık grevi eylemleri ile Amed Zindanı’ndan günümüze gelen direniş geleneğini sahiplenerek, yaşama ve umuda kasteden sömürgeci güçlere karşı bedeni, yüreği ve bilinciyle birer meşale olmuşlardır. Yakılan her meşale ile Özgür Önderlik ve özgür yaşamda ısrarın adı olmuşlardır. Bu anlamda Önderlik üzerindeki fiziki tecridi kırma, sağlığını güvenceye alma ve demokratik zeminlerde çalışma olanaklarını sağlayana kadar direnişimizi bir nebze aksamayacağız, her solukta bu iddianın eylemcisi olacağız. Newroz’da yakılan her meşale Özgür Önderlik ve özgür yaşamda ısrarımızın andı olacaktır.

NEWROZ DİRENİŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMIDIR

Newroz direniş bayramıdır, Newroz umut bayramıdır, Newroz özgürlük bayramıdır. İnsanlık bu Newroz’da umudu İmralı kayalıklarına hapseden Erdoğan ve MHP!ninn faşist diktatör zihniyetini yakacak ve bu zihniyeti tüm zamanların suçlusu olarak tarih karşısında mahkum edecektir. 2021 Newroz’u halkların ve umudun zafere bir adım daha yaklaşacağı Newroz olacaktır.

Özgürlüğe yürüyen kadınlar; özgürlük bilinci, yürekliliği, mücadelesi ve eylemciliği ile bu Newroz zamanlarının dokuyucusu olarak özgürlüğe yakın zamanların müjdecisidirler. Bu anlamda her kadın bu Newroz zamanlarında hiçbir korku ve engeli tanımadan Newroz alanlarına akmalı, ateşin yakıcıları olmalı ve her türlü egemenliğe karşı başkaldırabilmelidir. Newroz tam da kadınların özgür birlikteliklerinin kenetlenerek ortak mücadeleye dönüşeceği andır. Newroz kadınların özgürlük bayramıdır. Her meşale kadınların elinde bir özgürlük silahıdır.

YJA Star kadın ordusu olarak erkek egemenlikli zihniyetin yarattığı kadın kırımına ve faşist TC devleti şahsında somutlaşan kadına dayatılan tecavüze karşı KJK’nin “Kadın kırımına karşı özgür kadını ve toplumu savunma zamanı” hamlesinin öncü mücadele gücü olarak kendimizi görüyoruz. Önderliğin kadın özgürlük mücadelesine olan inancıyla bizler de bu inancın yarattığı başarı ısrarı ve coşkusuyla tüm kara kışları aşıp bu bahara bağlılık ve zafer iddiasıyla giriyoruz. Bu anlamda her YJA Star militanı Önder Apo’nun özgürlük fedaisidir. Bugün Rahşanlar’ın özgürlük meşalesini devralıp yarınların aydınlığı için dağ başlarında yakarken aynı ateşle düşmanın yok etme girişimlerine karşı da birer ateş topu olacağız.

Bizler Kürt Özgürlük Hareketi’nin dağlarda YJA Star öncülüğünde ortak amaç ve ortak ruhla savaşan Kürt, Arap, Türk, Asuri-Süryani, Acem, Fars ve enternasyonal neferleri olarak, fedai çizgide mücadelemizi daha da büyüterek Mazlumlar’dan, Zekiye Alkan, Rahşan, Ronahi, Berivan, Sema ve daha nice kahramanlara kadar şehitlerden aldığımız direniş mirasını Şoreşler’in mirası ile birleştirerek kesinlikle zafere ulaştıracağız. “2021 yılı Newroz’u özgürlük Newroz’u olacaktır” şiarıyla Newroz’u kutluyor, tüm kadınları, gençleri ve halkımızı Newroz ateşini gürleştirmeye davet ediyoruz.”