YJA Star’dan gerillalara kutlama mesajı

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Bazên Zagrosan ve Şehit Savaş Maraş Devrimci Hamleleri’ndeki tarihi eylemlere katılan tüm komuta ve savaşçıları kutladı.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı,   Medya Savunma Sevk İdare YJA Star Komutanlığına gönderdiği kutlama mesajında şunları belirtti:

“Önderliğimize ve hareketimize yönelik geliştirilen uluslararası komplo 2022 yılının 14 Nisan tarihinde Zap, Avaşîn ve Metîna eyaletlerimize karşı geliştirilen işgal saldırılarıyla yeni bir boyut kazanmış ve 25 Mayıs tarihinde Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Hakkarî merkezli gelişen saldırılarla ise yeni bir aşamaya evrilmiştir.

Varlık ve özgürlük savaşı, ölüm-kalım savaşı olarak da adlandırdığımız bu savaşta YJA Star komuta ve savaşçılarımız savaşın başladığı ilk günden itibaren tarihi sorumluluklarının bilinciyle Cûdî’den tutalım, Kurojahro’ya, Serhat’tan Çiyareş ve Werxelê’ye kadar ülkemizin her yerinde devrimci halk savaşı stratejisine denk taktiklerle ve sonuç alıcı tarzla etkili eylemler gerçekleştirdi.

En son 26 Mayıs’ta Avaşîn’deki Werxelê savaş tünellerinde Cumali ve Çavrêlerin anılarına denk bir biçimde, farklı bir yöntemle arkadaşlarımız düşmanın teslimiyet çağrılarına en anlamlı yanıtı vererek düşmanın üzerinden silah kaldırdılar. 28 Mayıs’ta ise Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki Şehîd Berxwedan savaş tünellerinde Bazên Zagrosan adına yakışır bir biçimde düşmana şahince vurarak üzerine yürüdüler ve savaş tünellerini işgalcilere mezar ettiler. 27 Mayıs’ta ise Girê FM ve Girê Cûdî alanında başlatılan işgal saldırılarına karşı Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi ile Zilan çizgisinde fedaice savaşan gücümüz, o toprakların şanına yaraşır bir biçimde rolünü oynamış ve Şehit Aryana Baran intikam timi bir Skorksy helikopterini düşürmüştür. Önderliğe ve özgür yaşama tutkuyla bağlılığın ifadesi olan bu eylemler daha da yaygınlaşarak ve güçlenerek devam etmelidir.

Bu koparıcı ve çarpıcı Apocu vuruş tarzlarından dolayı Bazên Zagrosan ve Şehit Savaş Maraş Devrimci Hamleleri’ndeki tarihi eylemlere katılan tüm komuta ve savaşçılarımızı YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığımız adına kutluyoruz. Güçlerimizin bundan sonra da bu stratejik ve tarihi savaşa etkili eylemleriyle öncülük edeceklerine inanıyor, başarılar diliyoruz.”