YJA-Star gerillaları: 2022 kadın özgürlük yılı olacak

“2022 yılı Önder Apo’nun özgürlük yılı olacak, kadın özgürlük yılı olacak” mesajını veren YJA Star gerillaları, sadece 8 Mart’ın değil tüm günlerin Kürdistan dağlarında direniş ve mücadele günü olduğuna dikkat çekti.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken dünyanın farklı yerlerinden kadınların 8 Mart hazırlıklarına dair renkli görüntüler, direnişi büyütme mesajları da geliyor. 8 Mart hazırlıkların en coşkulu karşılandığı alanlardan biri de Medya Savunma Alanları ve o hazırlıklara öncülük eden YJA-Star gerillalarır. 8 Mart vesilesiyle mesajlarını ANF aracılığıyla ileten YJA-Star gerillaları, 2022 yılının “kadın özgürlük yılı ve Rêber Apo’nun özgürlük yılı” olacağını belirtti.

YJA-Star gerillalarından Zîlan Aydın, 8 Mart’ta kadınların zulme karşı her alanda mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere tüm dünyada alanlarda olan, direnen kadınların 8 Mart’ını kutlayan Zîlan Aydın, şöyle konuştu:

“8 Mart tarihte bilinen zulümle yoğrulmuş yıllarda olduğu gibi geçmeyecek. Bu temelde biz YJA-Star güçleri olarak Medya Savunma Alanlarında daha eylemsel düzeyde 8 Mart’a katılım sağlanmasını istiyoruz. 8 Mart’tan aldığımız heyecan, moral ve coşkuyla gerçekten doğru bir şekilde bu mücadeleye öncülük edebilmek için her yeri eylem alanına dönüştürüyoruz. İnanıyoruz ki Avrupa, Bakur, Başûr, Rojhilat ve dünyanın her alanında ve Ortadoğu’da mücadele eden genç kadınlar, bu günde zulme karşı kendi gücüne, rolüne, isteğine sahip çıkarlar. Bizim de talebimiz budur. Bu alanda da çetin savaşlar, tarihe örnek olacak savaşlar yürütülüyor. Buralarda çok değerli şehitler de verildi. Bu şehitlerin vesilesiyle tavrımız daha da güçlenecek ki bu şehitlerin mirasına sahip çıkabilelim.”

Kadınlar hangi alanda, hangi pozisyonda olurlarsa kendi tutumlarının, emeğinin, mirasının sahibi olmalarını umut ettiklerini ifade eden Zîlan Aydın, şu çağrıda bulundu: “İşgalcilere karşı çetin bir savaş vermelidir; kendi güç ve iradelerine sahip çıkmalıdırlar. En büyük isteğimiz ve umudumuz da bu yılın özgürlük yılı, genç kadınların özgürlük yılı, Kürdistan’ın özgürlük yılı, Ortadoğu kadınlarının yılı olmasıdır. İrademiz umudumuz, bilincimiz varlığımız ve her şeyimizi bizimle tanıştıran Rêber Apo’ya sahip çıkabileceğimiz eylemselliğimizi daha da ileri götürmeliyiz.”

‘EN ÖNEMLİ HEDİYE ÖNDERLİĞİN İDEOLOJİSİ’

Ekin Malazgirt ise 8 Mart’a dair duygu ve düşüncelerini paylaşırken Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ideolojisinin kadınlar için en büyük hediye olduğunu belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “21. yüzyıl, kadınların yüzyılı olacaktır” sözünü hatırlatan gerilla Ekin Malazgirt, “İstesek istemesek de bu gün, insanda bir heyecan yaratıyor. YJA-Star gerillaları olarak bu gün bizim için de farklı bir anlam yaratıyor. Bizim için en önemli hediye Önderliğin ideolojisidir” dedi.

YJA-Star gerillaları olarak bugüne büyük bir mücadeleyle geldiklerine dikkat çeken Ekin Malazgirt, “Delal Amed, Azê Malazgirt, Heval Sara, Heval Zîlan gibi, yani onlarca komutanla bugünlere geldik. Büyük bir emekle bugünlere geldik. Bu nedenle bugün bizim için farklı bir anlam yaratıyor” diye ifade etti.

‘YJA-STAR KADINLARIN EN DOĞRU YOLUDUR’

Kadınların içinde bulunduğu durumu erkek egemen sistem tarafından “biz kadınlar dilsizleştirilmiş, köleleştirilmişiz” sözleriyle açıklayan YJA-Star gerillası, “en çok biz kadınlar örgütlenmeliyiz” diyerek sisteme karşı mücadeleye çağırdı.

Var olan sistemin en çok kadın üzerinden savaş yürüttüğünü belirten Ekin Malazgirt, PKK öncülüğünde yürütülen mücadeleye dikkat çekerek şunları söyledi:

“Dilimiz bizden alınmış, gözlerimiz bizden alınmış, dilsizleştirilmiş ve körleştirilmişiz. Bu nedenle bu konuda en çok biz kadınlar örgütlenmeliyiz, daha da kendimizi güçlendirmeliyiz. Kadınlar PKK içinde, YJA-Star içinde kadınlar zirve pozisyonuna gelmiştir denilebilir. YJA-Star, kadınların en doğru kimliğidir, cevheridir. Aslında kadına en doğru rol, öncülük veren PKK’dir, YJA-Star’dır. Bu öncülüğü bize veren Önderliğin kendisidir. En büyük amacımız da 2022 yılında Önderliğin bizden istediği öncülük rolünü oynamaktır. En doğru yol, en açık yol YJA-Star yoludur. Yani dağın kendisidir. Dağ deniliyor ya her konudan kendini kurtarmadır, düşmanın saldırdığı her yerden kendini kurtarmadır.”

‘YJA STAR GERİLLALARI İÇİN HER GÜN DİRENİŞ GÜNÜDÜR’

Jiyan Tiltemir ise, 2022 yılının kadın özgürlük yılı olacağını belirtti. Sadece bugünün değil tüm günlerin Kürdistan dağlarında bulunan YJA-Star gerillaları için direniş ve mücadele günü olduğunu aktaran Jiyan Tiltemir, şöyle devam etti: “Bu gün vesilesiyle YJA-Star gerillaları olarak, kadın olarak dağda, direniş alanlarında yer almak, bu günü tüm günlerin direniş örneği yapmak ve bu süreçte YJA-Star kadınları olarak tüm savaşta öncülüğünü yapmak, sadece bir gün değil; tüm günler ve anlarda şu an yaşanan savaşta kadın olarak yer almak ve yürütülen direnişte bulunmak ve Rêber Apo’nun özgür yaşama ulaşma felsefesiyle savaş alanında kadın olarak öncülük etmek gerekir. YJA-Star olarak bunu yapıyoruz.”

‘2022 ÖNDER APO’NUN ÖZGÜRLÜK YILI OLACAK’

Tarihin başından itibaren kadının toplumu yaratan değerlerin öncüsü olduğunu belirten Jiyan Tiltemir, özgür yaşama ulaşmak için kadın değerlerinin önemine dikkat çekti. YJA-Star gerillalarının bu değerleri koruduğuna vurgu yapan Jiyan Tiltemir “Kadın olarak Rêber Apo felsefesiyle kendini bilme ve Kürdistan dağlarında mücadele etmek, bizim için çok büyük bir değerdir. YJA-Star gerillaları olarak kadını oluşturan o değerlere sahip çıkmak ve bu değerler için mücadele etmek bizim için en üst düzeydedir” dedi.

Kadınların Kürdistan dağlarında 8 Mart’ı daha direnişçi, daha çetin bir savaş ile karşılayacağını belirten Jiyan Tiltemir, sözlerini “2022 yılı Önder Apo’nun özgürlük yılı olacak, kadın özgürlük yılı olacak. Biz bu inançtayız, bu iddiadayız. Saraların, Zîlanların öncülüğünde, tünellerde savaşan direnişçilerin ruhuyla, biz bu günü daha güçlendirecek ve daha büyüteceğiz. Bir kere daha bu gün, tüm dünya kadınlarına, tüm alanlarda egemenlikçi zihniyete karşı direnen kadınlara kutlu olsun. Bir kere daha diyoruz ki mücadele ve direnişi daha da büyüteceğiz. 2022 yılını mutlaka kadın özgürlük yılı yapacağız, Rêber Apo’nun özgürlük yılı yapacağız” diye tamamladı.