YJA Star gerillaları: İşgalciye asla geçit vermeyeceğiz

YJA Star gerillaları, "Kürdistan özgürlük gerillaları olarak tüm hücrelerimizle karşı durarak, işgalciliğe asla geçit vermeyeceğiz. 7’den 70’e herkes de alanlarda olmalı. Kürt gençleri, Kürt kadınları gerilla saflarına katılmalı” dedi. 

YJA Star gerillaları Avestan Xabûr ve Ronahi Herekol, Türk devletinin işgal saldırıları ve KDP’nin bu saldırılara ortaklığını değerlendirdi. 

Gerilla Avestan Xabûr, işgalci Türk devletinin gerilla alanlarında şiddetli saldırılar gerçekleştirdiğini belirterek, “Burada yürütülen savaş Kürt halkının varlık ve yokluk savaşıdır. İşgalci ordu gerillanın imha edilmesiyle sonuca ulaşmak istiyor, ama biz Kürdistan özgürlük gerillaları olarak tüm hücrelerimizle karşı durarak, işgalciliğe asla geçit vermeyeceğiz” dedi. 

Mevcut savaşın sıradan olmadığını belirten Avestan Xabûr, Kürdistan’ı savunacaklarını, Kürdistan halkının özürlüğünü ve elde edeceklerini ve İmralı tecridini kıracaklarını belirtti. Avesta Xabûr, “2022 yılını zafer yılı yapacağız, bu yılda Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız” dedi. 

Gerille Ronahi Herekol ise mevcut savaştan zaferle çıkacaklarının altını çizerek, “Gerilla kendisini bu temelde hazırladı” şeklinde konuştu. 

İki ayak üzerine hazırlıklarının olduğunu belirten Herekol, birinci ayağın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ideolojisi ve felsefesinin verdiği güç olduğunu, ikinci ayağın askeri alandaki yenilenme olduğunu kaydetti. 
Herekol, “İşgalci düşman her ne kadar vahşi saldırılarla gerilla için engel oluşturmaya çalışsa da gerilla her zaman işgalcilerin tekniğini boşa çıkarıyor ve tüm çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

Düşmanın bu topraklara kolay kolay ayak basamayacağını vurgulayan Herekol, “Bu savaşın sonunda işgalci düşman yenilecek, biz kazanacağız. Bu şekilde Önder Apo ve Kürdistan halkının özgürlüğünü elde edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Daha sonra her iki gerilla KDP’nin Türk işgal saldırıları ile ortaklığını değerlendirdi. YJA Star gerillası Avestan Xabûr, “Güney Kürdistan halkımıza sesleniyoruz; bu ihanete geçit vermeyin, çocuklarınızı gerilla karşısında savaştırmayın. Ayrıca tüm kadın ve gençleri bu ihanete karşı ses çıkarmaya çağırıyoruz. Mücadelenizi büyütün, gerillanın yanında yer alın” ifadelerini kullandı. 

Gerilla Ronahi Herekol da, KDP’nin doğrudan işgalcilere destek verdiğini belirterek tüm Kürdistan halkını buna karşı durmak için ayağa kalkmaya çağırdı. 

Herekol, “Çağrımız tüm halkadır. 7’den 70’e herkes alanlarda olmalı. Özellikle Kürt gençleri, Kürt kadınları gerilla saflarına katılmalı. Bu işgalciliğe karşı tutum sahibi olmalı” dedi.