YJA Star gerillaları: Bu direniş Mazlum Doğan'ların mirasıdır

Newroz Bayramı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan YJA Star gerillaları, Mazlum Doğan'ların direniş mirasına sahip çıktıklarını belirtti.

YJA Star gerillalarından Eylem Mardin ve Roza Serhed, Kürdistan halkları açısından direnişi simgeleyen 21 Mart Newroz bayramını değerlendirdi.

Newroz'un gerilla için şehitleri tekrar anmaktan geçtiğini söyleyen YJA Star gerillası Eylem Mardin, "Newroz tüm halklar için yeni gün, baharın gelişi anlamını taşır. Kuşkusuz bizim halkımız açısından da bu böyledir. Ancak halkımızın öncüleri olan, halkımızınım direnişinin yolunu açan şehitlerimizdir. Bizler, 'direnmek yaşamaktır' şiarını bırakan Mazlum Doğan'ların taşıyıcılarıyız biz.

Garê direnişi şahsında, büyük komutanımız şehit Şoreş Beytüşşebap şahsında açığa çıkan direniş Mazlum Doğan'ların, Amed zindanında açığa çıkardığı direnişin mirasıdır. Bütün işkencelere karşı insanlık onurunu korumak adına, Newroz günü bedenini ateşe verdi Mazlum Doğan ve bizlere nasıl direneceğimizin öğretici gücü oldu. Bu direnişin arkasından Zekiyeler, Rahşanlar, Ronahiler geldi ve hala da bu direniş sürüyor. Bizler, YJA Star gerillaları olarak bu direnişin esas taşıyıcı gücüyüz. Bunu eylemlerimizle, direnişimizle, örgütlü gücümüzle açığa çıkartıyoruz ve çıkartacağız. Bu tabi ki Önder Apo'yu özgürleştirmekten geçiyor. Biz de tekrar özgürlük sözümüzü yeniliyoruz" diye konuştu.

DİRENİŞİMİZİN ESAS KAYNAĞI ÖNDER APO'DUR

YJA Star gerillalarından Roza Serhed ise, Newroz'un yeniliği ifade ettiğini belirterek, "Newroz, yeniliktir, yenilenmektir. Nasıl ki doğa kendini yeniliyorsa, bizler de gerilla olarak bugünü büyük coşkuyla kutlayıp, yenileniyoruz. Gerilla olarak yeniden yapılanmanın temsilci gücü biziz. Örgütümüz, Garê direnişi şahsında yeniden yapılanmanın direnişteki rolüne değindi ve kazandırıcı güç olduğunu daha önce de söylemişti.

Biz de YJA Star gerillaları olarak bu gücün temsilcisi ve öncüsüyüz. Önder Apo, direnişimizin esas kaynağıdır, gücümüzü de direniş ruhumuzu da ondan alıyoruz. O nasıl ki İmralı zindanını bir direniş kalesi yaptı, zindandaki arkadaşlarımız zindanı büyük bir direniş kalesi yaptılar, bizler de dağlarda düşmana karşı yaptığımız eylemlerle bu direnişe sahip çıkacağız. Ve kazanacağız" sözlerini kullandı.