YJA Star gerillası Destina: Hedefimiz düşmanı Kürdistan'dan atmak

Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin konuşan YJA Star gerillası Destina, "Hedefimiz düşmanı Kürdistan'dan atıp, bu dağlarda özgürce yaşayabilmek. Bu saldırılara karşı bizi başarıya ulaştıracak olan güç kadının gücüdür" dedi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırıları devam ederken, bu saldırılara karşı gerilla da amansız bir direniş sergiliyor. İşgal saldırılarına karşı direniş mevzilerinde mücadele edenlerden biri de YJA Star gerillalarından Destina.

Türk devletinin saldırılarına karşı kadın gerillaların büyük bir mücadele yürüttüğünü söyleyen gerilla Destina, "Ben inanıyorum ki tüm arkadaşlarımız özellikle kadın arkadaşlarımız burada Önder Apo’nun felsefesi ile gücünü ortaya çıkarıyor. Bu işgal saldırılarına karşılık açığa çıkarmak istediğim şey kadının iradesi ve gücüdür. Düşman kadını her yerde hedef yapıyor. Düşmanın hayali kadınların olduğu her yere saldırmak, talan etmek. Bu açıdan kadın arkadaşlarımız işgal saldırılarına karşı direniş alanlarındaki yerlerini alıyorlar. Güç ve iradelerini ortaya koyarak düşmana büyük bir darbe vuruyorlar.

Kadınların direnişi tüm arkadaşlara büyük bir moral ve güç verecektir. Hedefimiz düşmanı Kürdistan'dan atıp bu dağlarda özgürce yaşayabilmek. Bu saldırılara karşı bizi başarıya ulaştıracak olan kadının gücüdür. Önder Apo’nun dediği gibi kadınlar özgür olmadan toplum özgür olmayacaktır. Bu yüzden kadın kendi özgürlüğünü sağlayacak ki toplum özgür olsun" diye konuştu.