YJA Star Komuta Konseyi toplandı

YJA Star Komuta Konseyi toplantısı, kadın savunma güçlerinin bulunduğu tüm alanlardan gelen komutanların katılımıyla gerçekleştirildi.

“YJA Star güçleri olarak görevimiz, direnişi 2022’de zafere taşımaktır” diyen YJA Star Komuta Konseyi, zaferden başka bir yol tanımadıklarını belirtti. 

YJA Star Komuta Konseyi toplantısı, imha konseptinin devam ettiği bir süreçte toplandı. Açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Önderlik talimatı, bir yıllık faaliyet raporlarının okunması, siyasi-askeri gündem, 2021 yılı içerisinde yürütülen ideolojik, örgütsel ve pratik çalışmaların değerlendirilmesiyle devam etti.

Yeniden yapılanma, taktik ve komuta tarzı, eleştiri özeleştiri, planlama karar, düzenleme başlıkları tartışılıp sonuca bağlandı. Kapanış konuşmasıyla da tamamlandı. 

Toplantıyla ilgili Komuta Konseyi tarafından bugün yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “YJA Star Komuta Konseyi toplantımızın aldığı kararlar ve gerçekleştirdiği planlamaların, başta Kürdistan olmak üzere tüm halklar ve kadınlar için 21. yüzyıl kadın gerillacılığını ve taktiklerini devrimci halk savaşı stratejisi doğrultusunda geliştirmede güçlü bir perspektif olacağına inanıyoruz. YJA Star Komuta Konseyi olarak bu inançla 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutluyor, tüm kadınları meydanlara çıkmaya çağırıyor, bundan sonraki tüm günlerin özgür ve kadınlı günler olmasını diliyor, ‘kadın direnişi faşizmi yıkacaktır’ diyoruz.

ÖNDER APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜ KADINLARIN DA ÖZGÜRLÜĞÜDÜR

Varlık ve yokluk savaşının amansız bir biçimde sürdürüldüğü 2021 yılı özgürlük mücadelemiz, Ortadoğu ve dünya kadınları ile tüm ezilen halklar için özgürlüğe en fazla yaklaşılan, zafer duygularının yaşandığı, umudun diri tutulduğu ve sıcak çatışmalarla geçen bir yıl olmuştur. Düşmanın, Önderliğimize ve Hareketimize yönelik olarak geliştirdiği imha konsepti, ülkemiz Kürdistan’a yönelttiği işgal saldırıları, halkımıza dayattığı soykırım siyaseti, uluslararası komplonun devamı olarak yıl içinde en faşist, ahlaksız, gerici ve saldırgan bir zihniyetle devam etmiştir. Bu konsept, bir yandan Önderliksiz PKK, PKK’siz Kürt yaratmaya çalışmış, yumuşak güç politikaları temelinde PKK’yi marjinalleştirme ve ideolojik-felsefi doğrultusunu kaybettirerek sisteme entegre etme amacını gütmüştür. Diğer yandan amaçlanan ise topyekun saldırıyı devreye koyarak gerilla güçlerini imha etmek, bir bütünen Kürdistan’ı işgal ederek özgür ve iradeli Kürt’e hiçbir yaşam hakkı tanımamaktır. Bunlardan yola çıkarak 3. Dünya Savaşı’nın İmralı’da yürütüldüğü tespiti yapılmış, toplantımızın temel gündemi Önderlik üzerindeki tecridin kırılması ve faşizmin yıkılması olmuş, tüm tartışmalarımız Önderlik düşünceleri, felsefesi ve görüşleri ekseninde yürütülmüştür. Önder Apo’nun özgürlüğü kadınların ve halkların özgürlüğüdür.

GARÊ DİRENİŞİNİN TARİHİ ÖNEMİ

Uluslararası komployla bizi Önderliğimizden uzaklaştırmayı başaramayan düşman, 10-14 Şubat 2021 Garê’ye dönük özel bir operasyon gerçekleştirip komploya ivme kazandırmak istemiştir. Ancak Garê’deki gerilla direnişi düşmanın hevesini kursağında bırakmıştır. Garê’deki Siyanê Zaferi, PKK’nin tarihi direniş geleneğine yakışır bir direniş olmuş, düşmanda siyasi ve askeri kırılma yaratmış, Hareketimize çıkış yaptırmış, gerilla güçlerine, kadınlara ve halklara büyük moral olmuştur. Bu nedenle Siyanê Direnişi tarihi bir zafer olarak tanımlanmıştır. Bu tarihi direniş sadece düşmanı yenilgiye uğratmamış, halkların zafere, başarıya ve gerillacılığa olan inancını da büyütmüştür. An’da özgürlüğü garantilemiştir. Şoreş Beytüşşebap arkadaş ve onun komutasında şehadete ulaşan her 14 arkadaşımız Apocu fedai ruhun yaşamsallaşan özü olmuştur. Garê’de direnen PKK’dir, Apocu felsefe ve ideolojidir. Önderliktir, kadınlardır. Garê Direnişi, direnişin zaferle sonuçlanmasının en güncel ve yalın örneğidir.

DÜŞMANIN HAYAL BİLE EDEMEDİĞİ PERFORMANS

Garê yenilgisinin ardından imha ve işgal konseptini bu sefer Avaşîn, Zap ve Metîna’da geliştirmek isteyen düşman 23 Nisan’da karadan ve havadan kapsamlı işgal saldırılarını devreye koymuştur. Garê’de açığa çıkan sonuçlar ve direniş ruhu, tüm YJA Star güçleri ve örgüt yapımıza mal edildiğinden ve bu fedai ruh dalga dalga yayıldığından düşmanın hayal bile edemediği bir performans sergilenmiş, fedai Apocu ruh zirveleşmiştir. PKK’nin kahramanlık abideleri, Mamreşo’da Serhat Giravî ve Rûken yoldaşlar, Girê Sor’da Botan ve Zinarîn Welat yoldaşlar, Werxelê’de yiğit fedai komutan Cumali ve Çavrê yoldaşlar, Zendûra’da Rêber ve Hêjar yoldaşlar yeni dönemin öncü komutanları olmuşlardır.

CESARETİN, FEDAİLİĞİN VE ONURUN ZİRVELEŞTİĞİ YIL

Toplantımızda değerlendirilen bir diğer konu ise tarihsel süreçlerde ortaya çıkan kadının özgürlük iddiasındaki ısrarlı, iradeli duruşu, yurtseverlik özü, özgür yaşama bağlılığı Besêlerden Zarife, Rindexan, Bêrîtan, Azime ve Zilanlara, Delallerden Sosin, Çavrê, Diljîn, Nûjîn, Tolhildan ve Verozlara uzanan direniş halkaları olarak toplantımızda değerlendirilmiş ve direnişin ihaneti yenilgiye uğratıp zaferler yaratmasının adı olmuştur. Mücadeleye büyük inanç ve azimle bağlı olan bu yiğit ve cesur kahramanlarımız özgür yaşam aşkını kanlarıyla tüm insanlığın yüreğine nakşetmiştir. 2021’de Avaşîn, Zap, Zendûra, Botan, Dersim, Şengal ve Rojava’da sadece TC ordu güçlerine karşı değil, NATO ordularına, KDP-TC iş birliği çerçevesinde Demokratik Ulus çözümüne karşı olan tüm emperyalist, gerici, ırkçı ve faşist güçlere karşı direnilmiştir. Bu açıdan 2021 yılı mücadele tarihimiz açısından çağın Agitlik ve Derwêşlik destanlarının yazıldığı, her anının özgürlükle, zaferle yaşandığı ve dolu dolu geçtiği bir yıl olmuştur. Cesaretin, fedailiğin ve onurun zirveleşmesi yaşanmıştır.

YENİ DÖNEM GERİLLACILIĞI VE TAKTİKTE AÇILIM

2021 yılı deneyimleri ve kazanımları şu gerçekliği bir kez daha ispatlamıştır; gerilla güçlerimiz yeni dönem perspektifleri temelinde devrimci halk savaşı stratejisinde, demokratik modernite özgür kadın gerillacılığında derinleşip yetkinleşerek, tünel savaşlarında yeni taktikler geliştirerek, hareket tarzını derinleştirerek, çarpıcı vuruş tarzı ve sansasyonel eylemleriyle zaferi gerçekleştirecektir. Başarının sırrı; kadın kurtuluş ideolojisinde ve partileşme çizgisinde derinleşme, gerillacılıkta yetkinleşme ve profesyonelleşmedir. Yeni dönem gerillacılığı ve taktikte açılım bizi daimi başarıya götürecektir.

KADIN AKLI VE ÖZ SAVUNMASINDAN GELİŞEN DİRENİŞLER

Toplantımızda mevcut dünya sisteminin içinde bulunduğu duruma da dikkat çekilmiştir. Kapitalist modernitenin sistem krizi en çok kadını, doğayı ve toplumu hedeflemektedir. Tecavüz, taciz, şiddet, katliam gibi özel savaşın birer parçası olan politikalar ve faşist erkek egemen zihniyetin uygulamaları kadını adeta nefessiz bırakmıştır. Buna karşın Demokratik, Ekolojik ve Kadın Özgürlükçü Toplum Paradigması ekseninde kadın aklı ve öz iradesiyle kadının öz savunması geliştirilmiş, ‘Dem Dema Azadiyê Ye’ ve ‘Kadın kırımına karşı özgür toplumu savunma zamanı’’kampanyaları kadınlar öncülüğünde sahiplenilmiş, erkek aklının faşizan, tecavüzcü ve saldırgan zihniyetine karşı yaşamın her alanında direniş içerisinde olunmuştur. 2021 yılı direnişinden kazanılan tecrübeler kendi kadın komuta ve öncü gücünü de açığa çıkarmış, başta Şilan Goyi arkadaş olmak üzere Nûjîn Êrs, Nûjîn Koçer, Nûda Sason, Sosin Birhat, Hilal Goran, Hîra Gabar, Canda, Delîla ve Sozdar Qamişlo arkadaşlar dönemin öncü komutanları olarak tarihe geçmişlerdir. Kadın aklı ve öz savunmasında gelişen direnişler Önderlik ve halk üzerindeki mutlak tecrit ve saldırılara en anlamlı ve etkili cevap olmuştur.

YJA STAR’IN GÖREVİ, DİRENİŞİ ZAFERE TAŞIMAKTIR

2021 yılı direnerek zafere gidileceğini ispatlamıştır. Partimizin 50. Newroz Yılı özgürlük ve zafer yılı olacaktır. YJA Star güçleri olarak görevimiz, bu direnişi 2022’de zafere taşımaktır. Mutlak anlamda Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlamanın, kadınların ve halkların özgür yaşam umutlarını gerçekleştirmenin iddiasıyla, şehitlerimize olan bağlılığımızın sözünü veriyoruz. 21. yüzyılın kadın özgürlük yüzyılı ve devriminin kadın devrimi olacağı inancıyla direnen tüm kadınları ve halkları selamlıyor, YJA Star Komuta Konseyi olarak zaferden başka bir yol tanımadığımızı belirtiyor, herkese özgürlük mücadelesinde başarılar diliyoruz.”